Ρέγκλινγκ: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά τα 10 δις για τις τράπεζες

Ρέγκλινγκ: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά τα 10 δις για τις τράπεζες

Την ανάγκη υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων προκειμένου να εκταμιευτούν τα πρώτα 10 δισεκατομμύρια ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι ο ESM έχει ήδη δεσμεύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε ειδικό λογαριασμό, τα οποία σύντομα θα δοθούν στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί η υλοποίηση των προαπαιτούμενων» έσπευσε να διευκρινίσει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαιρέτισε το γεγονός ότι οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι σημαντικά λιγότερες από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

«Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα του ESM είναι κάτι παραπάνω από επαρκές για να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες, πρόσθεσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η χρηματοδότηση για τις τράπεζες θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα» συνέχισεο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εκτιμώντας ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι βιώσιμη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...