Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων MERS στη Νότιο Κορέα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων MERS στη Νότιο Κορέα
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι και ένας έκτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από  το Μεσανατολικό Αναπνευστικό Σύνδρομο (MERS).

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει πλέον τα 87.

Το τελευταίο θύμα της νόσου ήταν ένας 80χρονος στην Νταετζόν, νότια της Σεούλ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα του κορονοϊού MERS στην Νότια Κορέα έχει προκαλέσει ανησυχία στην χώρα. Περίπου 2.300 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, στα σπίτια τους ή στο νοσοκομείο, ενώ περισσότερα από 1.900 σχολεία, η πλειονότητα των οποίων στην Σεούλ και στην γειτονική επαρχία Γκιεονγκί, έχουν κλείσει.

Στα σχολεία που εξακολουθούν να λειτουργούν εξετάζονται οι μαθητές, κυρίως με μέτρηση της θερμοκρασίας τους και, με την παραμικρή υποψία πυρετού τούς ζητείται να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί σαφής μείωση των πελατών στους κινηματογράφους, τα θεματικά πάρκα και τα εμπορικά κέντρα.

Το πρώτο κρούσμα του MERS στη Νότια Κορέα είχε διαγνωστεί στις 20 Μαΐου και επρόκειτο για έναν ασθενή που είχε επιστρέψει στην χώρα από την Μέση Ανατολή.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές, οι οποίες κατηγορήθηκαν ότι καθυστέρησαν να λάβουν μέτρα για να εντοπίζονται οι πιθανοί φορείς του κορονοϊού μετά την διάγνωση του πρώτου κρούσματος στην χώρα, δεσμεύτηκαν την Κυριακή να πραγματοποιήσουν εκστρατεία για να περιορίσουν την διάδοση του MERS.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων που έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Επίσης ήδη έχουν ακυρώσει εκατοντάδες δημόσιες εκδηλώσεις, σχολικές εκδρομές και αθλητικές διοργανώσεις.

Ο κορονοϊός, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία, έχει προσβάλει ανθρώπους από περισσότερες από 20 χώρες. Στην Σαουδική Αραβία, περισσότεροι από 950 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το 2012.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιβεβαιωθεί 1.179 κρούσματα του MERS, εκ των οποίων τουλάχιστον 442 θανατηφόρα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...