«Ρελάνς» στα έσοδα τον Ιούλιο, με ώθηση από τον ΦΠΑ!

 Τα «πάνω τους» πήραν τα δημόσια έσοδα τον Ιούλιο, με «ανάσα» από την ανάκαμψη των εσόδων από τον ΦΠΑ, που υπερκάλυψαν τον στόχο και κάλυψαν την υστέρηση του Ιουνίου. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η θετική εξέλιξη καταγράφεται ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, με στήριξη από την τουριστική κίνηση.

Μετά την «λαχτάρα» του Ιουνίου, ο Ιούλιος βάζει τις βάσεις για ακόμα καλύτερη επίδοση τον Αύγουστο με το οικονομικό επιτελείο, να είναι αισιόδοξο για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση τους επόμενους μήνες.

 Η μεγάλη υπέρβαση ήρθε όπως αναμενόταν στις περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση,  με τον ΦΠΑ στη Σαντορίνη να εμφανίζεται αυξημένος κατά 82,8% έναντι του στόχου! Μάλιστα αυτή είναι μία εικόνα που χαρακτήρισε τις επιδόσεις των νησιών του Αιγαίου και στη Μύκονο ο στόχος ξεπεράστηκε κατά 45,6%.

 Επίδοση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τα έσοδα, αφού τον Ιούνιο, τα δύο νησιά παρουσίασαν υστέρηση από τον στόχο 58% η Σαντορίνη  και 60% η Μύκονος.

 Η στροφή στα κέρδη, αποδίδεται από γνώστες της αγοράς, στο μπαράζ ελέγχων, κατά της φοροδιαφυγής, από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που «τρόμαξαν» φοροδιαφυγής από την σκέψη πολλών επιχειρηματιών.

 Με τον ΦΠΑ, να είναι φόρος δείκτης για την κατανάλωση και γενικότερα για τα έσοδα,  η αύξηση των εισπράξεων τον Ιούλιο, έφερε υπέρβαση του στόχου κατά 3,5% στα έσοδα επταμήνου.

 Στα άλλα νησιά με  σημαντικό τουρισμό, στη Σύρο τα έσοδα ήταν κατά 37% τον στόχο, στην Πάρο 35% , στη Ρόδο 36% στην Κέρκυρα 25%, στα Χανιά 24,6%. Ακόμα και στη Μυτιλήνη που δέχθηκε μεγάλο βάρος από τις προσφυγικές ροές, η υπερκάλυψη του στόχους έφτασε το 13%.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...