Ριβλίν: Το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει και θα είμαστε στο πλευρό σας παντοτινά

Ριβλίν: Το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει και θα είμαστε στο πλευρό σας παντοτινά

Ριβλίν

“Ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση”

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν παρομοίασε τον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση, με τον μαραθώνιο.

«Ο Μαραθώνιος είναι δοκιμασία και θέληση. Ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση» σημείωσε σε ομιλία του μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε τελετή στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει και θα είμαστε στο πλευρό σας παντοτινά και αφού τελειώσει ο μαραθώνιος με επιτυχία».

Ο κ. Ριβλίν αναφέρθηκε στις ομοιότητες των δύο «μικρών» και «αδελφών» χωρών και λαών, της Ελλάδας και του Ισραήλ, στον Σεφέρη από τον οποίο δανείστηκε στίχους, στην ελληνική γλώσσα, στην Ακαδημία του Πλάτωνα, αλλά και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Τόνισε ότι «αν και καήκαμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καταφέραμε να επιστρέψουμε στην ιστορική μας πατρίδα» και αναφερόμενος στο σήμερα, μίλησε για τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Ισραήλ και ειδικά για την καινοτομία.

«Αυτή τη γνώση που την αποκτήσαμε γιατί την είχαμε ανάγκη για να επιβιώσουμε, θέλουμε να τη μοιραστούμε με την Ελλάδα, στα πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις, παντού, όχι μόνον στο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο», είπε.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/319731-Riblin-To-elleniko-pneyma-tha-nikesei-kai-tha-eimaste-sto-pleyro-sas-pantotina ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...