Ρομπότ «έπιασαν δουλειά» σε νοσοκομεία του Βελγίου! (Βίντεο)

Σάββατο 18/06/2016 – 23:39Πριν από δύο χρόνια έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία ο «Pepper», το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ για οικιακή κυρίως χρήση που κόστιζε 1.800 ευρώ!
Τις προηγούμενες ημέρες σε νοσοκομεία του Βελγίου «προσελήφθησαν» ρομπότ πιο εξελιγμένα από τον «Pepper», που έχουν ύψος 140 εκατοστά και κοστίζουν 30.000 ευρώ.
Ειδικότερα, σε νοσοκομεία της Οστάνδης και της Λιέγης, για πρώτη φορά στον κόσμο, τα ανθρωποειδή ρομπότ εκτελούν καθήκοντα και βοηθούν το νοσηλευτικό προσωπικό στις καθημερινές εργασίες του.
Τα ανθρωποειδή, που αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα χάρη σε ένα διαδραστικό τάμπλετ που είναι ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος τους, έχουν την δυνατότητα να ακούνε, να συζητούν και να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς των νοσοκομείων ή ακόμα να τους κρατούν συντροφιά και να τους συνοδεύουν στους διάφορους χώρους του νοσοκομείου.
Τα νέα εξελιγμένα ανθρωποειδή ρομπότ κατασκευάστηκαν από την βελγική εταιρεία «Zora Robotics». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας περισσότερα από 300 ρομπότ υπολογίζεται να αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο ενώ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται τα ανθρωποειδή ρομπότ να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...