Ρυθμίσεις χρεών «όλα σε ένα» εξετάζει η κυβέρνηση για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Ρυθμίσεις χρεών «όλα σε ένα» εξετάζει η κυβέρνηση για ιδιώτες και επιχειρήσεις
Εκτός ρυθμίσεων οι «μη βιώσιμοι» – Σε ένα μήνα η τελική πρόταση της κυβέρνησης

Σε εξατομικευμένες λύσεις για όλα τα χρέη που «πνίγουν» τον κάθε ιδιώτη σε τράπεζες, Δημόσιο κλπ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Το σχέδιο θα βασίζεται στην ιδέα ότι για κάθε οφειλέτη θα γίνεται συνολική αντιμετώπιση των χρεών τους και αυτά θα ρυθμίζονται με εξωδικαστικό διακανονισμό που θα καθορίζει τι θα πρέπει να πληρώνει όπου χρωστάει (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ιδιώτες κλπ).

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με την Τρόικα, στα μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτάσεις της, ώστε να λειτουργήσει από Σεπτέμβριο. Στόχος της είναι να μην υπάρξει κοινωνικό πρόβλημα, να μην επιβραβεύει τους «μπαταχτσήδες» αλλά και να μην κινδυνέψει η  κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. «Το “κούρεμα” είναι απαγορευμένη λέξη» σχολίασε μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θέλει κάθε για οφειλέτη να εξετάζεται το συνολικό χρέος του προς όλους και η ρύθμιση να αφορά όλα τα χρέη του αλλά και το τι θα πληρώνει και σε ποιους.
Παραμένει όμως η διάκριση ανάμεσα σε χρέη νοικοκυριών (που θα αντιμετωπίζονται με βάση τον Κώδικα της ΤτΕ και κοινωνικά κριτήρια αφενός,  και επιχειρήσεων που θα εξετάζονται με οικονομικούς όρους (με προτεραιότητας στις βιώσιμες) αφετέρου.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...