Ρωσικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Ρωσικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Ένα άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ με συγκλονιστικά στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή το 2009, προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Πρόκειται για το περίφημο σχέδιο «Πυθία», που έφερε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας η Κυριακάτικη Kontra News,  με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απέβλεπαν στην εξόντωση του τότε πρωθυπουργού και στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Η έρευνα, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρωσικού καναλιού Russia-24, αναφέρει πως το 2009 η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) είχε αποκαλύψει συνομιλία μεταξύ πρακτόρων της CIA, που ήθελε την εξόντωση του Καραμανλή.

«Το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα.

Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν. Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, Αρχές και βουλευτές. Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν την εκτέλεσή του» τονίζεται μεταξύ άλλων στο επίμαχο ντοκιμαντέρ.

Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ερευνητές – επιμελητές του βίντεο, στη συνωμοσία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού συμμετείχαν τουλάχιστον επτά διαφορετικές ομάδες τρομοκρατών. Από αυτές, οι τρεις είχαν ειδίκευση σε κλοπές και απαγωγές πλούσιων επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γνώριζαν καλά πώς να προκαλούν ταραχές και χάος στους δρόμους.

Οι δημιουργοί της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι απαρχές του σχεδίου «Πυθία» εντοπίζονται ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Το μαζικό χάος στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη οικονομική και κοινωνική αναταραχή, αποδυναμώνουν τη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν κατάφεραν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό. Τον παρακολουθούσαν, όμως, στενά. Σε ένα απόρρητο έγγραφο περιγράφεται ένα περιστατικό, όταν οι Ρώσοι κατάσκοποι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνωμότες. Έγινε τον Απρίλιο του 2008, στη Νέα Μάκρη Αττικής, σε μια καθυστέρηση στο δρόμο για το μοναστήρι του Άγιου Εφραίμ. Υποτίθεται ότι ένα μίνι – βαν είχε τραβήξει την προσοχή των Ρώσων κατασκόπων και των φρουρών του πρωθυπουργού το οποίο δεν είχε πινακίδες. Μέσα βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, καλάσνικοφ, εργαλεία επικοινωνίας, εξοπλισμός νυχτερινής όρασης, χάρτες με τα δρομολόγια του πρωθυπουργού και λεπτομερείς πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του» αποκαλύπτουν οι Ρώσοι.

Ειδική μνεία γίνεται στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA William Basil, που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Καραμανλή και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών της τότε κυβέρνησης καθώς και στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, που κατηγορήθηκε για υποκλοπή έγγραφων μείζονος εθνικής ασφάλειας.

«Από τα έγγραφα που διέρρευσαν από τις μυστικές υπηρεσίες συνολικά εμπλέκονται 20 πολιτικά πρόσωπα και τα τέσσερα από αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.  Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ζωντανός αλλά έπρεπε να φύγει. Έχασε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας των ασταμάτητων διαδηλώσεων στους δρόμους και την τεταμένη ατμόσφαιρα. Η Ελλάδα απομακρύνθηκε από τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και South Stream ενώ δεν αγόραζε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία. Αν και οι σχέσεις με τη Ρωσία συνέχιζαν να είναι καλές, ο πρωθυπουργός που ανέλαβε μετά τον Καραμανλή δεν μιλούσε για έναν στρατηγικό εταίρο» υπογραμμίζεται στο ντοκιμαντέρ.

Στο βίντεο μνημονεύονται, τέλος, οι σχέσεις του Κ. Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «φίλο του», ενώ γίνεται ιδιαίτεργ η αναφορά στα ενεργειακά, και τις συμφωνίες Αθήνας – Μόσχας για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Πριν από λίγες ημέρες η Κυριακάτικη KontraNews, στο φύλλο της 1ης Οκτωβρίου, είχε αποκαλύψει το βούλευμα – σοκ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το πώς απετράπη η δολοφονία του Κώστα Καραμανλή.

Το συνταρακτικό δημοσίευμα έκανε λόγο για 20 πράκτορες-εκτελεστές που παρακολουθούσαν τον τότε πρωθυπουργό ενώ στεκόταν στον κυρίαρχο ρόλο που διαδραμάτισε η CIA στην σκοτεινή υπόθεση.

Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 10 Οκτωβρίου του 2016, ήταν η Kontra News και πάλι που είχε φέρει στο φως ολόκληρο το σχέδιο Πυθία, αποκαλύπτοντας ποιοι σχεδίαζαν τη δολοφονία Καραμανλή και την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι και στα περιβόητα Wikileaks είχε διαρρεύσει η αλληλογραφία μεταξύ Αμερικανών διπλωματών, οι οποίοι εμφανίζονταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο σε σχέση με τους αγωγούς φυσικού αερίου αλλά για σειρά ζητημάτων όπως η αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα, το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το Κυπριακό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305869-Rosiko-ntokimanter-apokalyptei-to-schedio-dolophonias-toy-Kosta-Karamanle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...