Ρ.Αντωνοπούλου:Διαψεύδουμε την έκθεση της ΤτΕ και του Στουρνάρα

yuijo«Δεν ξέρω από που βγαίνουν αυτά τα νούμερα», τόνισε για τα στοιχεία της έκθεσης της ΤτΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου Στο Κόκκινο και την Φυλή των φίλων του Κώστα Αρβανίτη.

 Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ μιλάνε για καταστροφή της οικονομίας και αύξηση της ανεργίας. Ανάμεσα στον Ιανουάριο και το Μάιο οι καθαρές προσλήψεις είναι 201.000 θέσεις εργασίας. Είναι ένα πραγματικό ρεκόρ.

Αυτοί οι πρώτοι μήνες κάθε χρονιάς είναι πάντα πιο θετικοί από τους υπόλοιπους μήνες, σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου. Φέτος όμως κάθε μήνα έχουμε και περισσότερες θέσεις. Τον Ιανουάριο του 2015 ήμασταν στο 27% και το ποσοστό ανεργίας σήμερα είναι στο 24,1%, με μικρά αλλά σταθερά βήματα σε μια θετική κατεύθυνση.

Εμείς διαψεύδουμε τη χθεσινή έκθεση της τράπεζας της Ελλάδας και το Γιάννη Στουρνάρα. Θα πρέπει να οργανώσουμε μια συνέντευξη τύπου στην οποία θα είναι παρόντες όλοι όσοι κινδυνολογούν. Δεν ξέρω από που βγαίνουν αυτά τα νούμερα. Οι εκτιμήσεις αυτές θα πρέπει να στηρίζονται σε πραγματικά νούμερα, υπογράμμισε.

Είμαι αισιόδοξη, η εργασία αυξάνεται, έχουμε θετικό αποτύπωμα

Το καράβι πηγαίνει σταθερά στην κατεύθυνση που εμείς πιστεύουμε, συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. Γι’ αυτό έχουμε τις παράλληλες δράσεις, οι οποίες φέρνουν σταθερά θετικό αποτύπωμα. Το καταγράφει η ΕΡΓΑΝΗ αυτό. Αυτό λένε τα στοιχεία. Η μείωση της ανεργίας έρχεται με αύξηση της απασχόλησης. Δεν είναι ότι πέφτει η ανεργία επειδή βγαίνει ο κόσμος έξω. Η εργασία αυξάνεται, έχουμε θετικό αποτύπωμα. Δεν έφυγαν έξω. Είναι εδώ και εργάζονται. Αυτός είναι ο θετικός κύκλος στην οικονομία μας. Ο τουρισμός για παράδειγμα. Ο τουρισμός δίνει το πολύ μεγάλο θετικό πρόσημο. Και το λιανικό και χοντρικό εμπόριο επίσης δεν χάνει θέσεις.

Ο αναπτυξιακός νόμος θα βοηθήσει, εκτίμησε η ίδια, καθώς θα εισφέρει μέρος της απαραίτητης ρευστότητας.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» έδειξαν ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2016 όχι απλώς είναι θετικό, αλλά αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Το ισοζύγιο για το διάστημα αυτό διαμορφώνεται στις 201.056 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ειδικά για το μήνα  Μάιο ήταν θετικό κατά 76.591 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 230.965, ενώ οι αποχωρήσεις σε 154.374.

Το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας, μετά την επιτυχή αξιολόγηση, ανοίγει νέες προοπτικές ανάκαμψης για την οικονομία, οι οποίες σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναστροφή της απορρύθμισης και εντατικοποίηση των ελέγχων της εργασιακής ζούγκλας, θα έχουν άμεση αντανάκλαση στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα ΕΔΩ

Πηγή:stokokkino.gr

The post Ρ.Αντωνοπούλου:Διαψεύδουμε την έκθεση της ΤτΕ και του Στουρνάρα appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...