ΣΥΡΙΖΑ:Το οξυγόνο δεν μπορεί να προέλθει από τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές που έπνιξαν τη χώρα

syriza-grafeia-koumoundourou

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 10ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε «Το οξυγόνο δεν μπορεί να προέλθει από τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές που έπνιξαν τη χώρα».

Παράλληλα,σημείωσε ότι η «αλήθεια δεν οικοδομείται πάνω στα ψέματα και τον λαϊκισμό» και συμπλήρωσε ότι «η κινδυνολογία και η καταστροφολογία δεν συνιστούν πολιτική αντιπρόταση». «Ούτε βέβαια η έξοδος από την κρίση μπορεί να είναι ταυτόσημη με τις πιο ακραίες επιδιώξεις των δανειστών και τον ασύδοτο νεοφιλελευθερισμό», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης,ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν αναφέρθηκε στα στοιχεία για την οικονομία που παρουσίασε η Eurostat «γιατί αυτό θα χάλαγε τη χιλιοζεσταμένη σούπα της καταστροφολογίας», ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν στάθηκε υποστηρικτικά στην κυβέρνηση λίγο πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιπλέον, του καταλόγισε ότι δεν προχώρησε σε αυτοκριτική. «Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πλέξει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, αποκαλώντας «τολμηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων», τη φτωχοποίηση, τα λουκέτα, τις απολύσεις, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη μετανάστευση χιλιάδων νέων επιστημόνων», πρόσθεσε.

«Δεν φτάνει η παράθεση όμορφων λέξεων για να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης ότι το πολιτικό του πρόγραμμα είναι η επαναφορά όλων αυτών που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Η επαναφορά της ακραίας λιτότητας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Αυτά υλοποίησε ως υπουργός, αυτά οραματίζεται και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορέσει όμως να τα ξανακάνει πράξη», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

The post ΣΥΡΙΖΑ:Το οξυγόνο δεν μπορεί να προέλθει από τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές που έπνιξαν τη χώρα appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...