ΣΥΡΙΖΑ: «Ανταρσία» Μητρόπουλου με σκληρή κριτική σε Τσίπρα και ηγετική ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανταρσία» Μητρόπουλου με σκληρή κριτική σε Τσίπρα και ηγετική ομάδα
Οι κομματικοί μηχανισμοί του 4% κρατούν δέσμιο τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κείμενο της Σοασιαλιστικής Τάσης του κόμματος, που υπογράφoυν οι κ.κ. Μητρόπουλος και Τεμπονέρας – Απορρίπτεται η συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Πιο δύσκολες είναι πλέον οι συμμαχίες για τον ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό μετά τις ευρωεκλογές, εκτιμά η Σοσιαλιστική Τάση του κόμματος, σε κείμενο που κατέθεσε εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πασοκογενής πτέρυγα, με το κείμενο που υπογράφουν ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ζητά να δοθεί έμφαση στο άνοιγμα προς τις κοινωνικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που αντιτάσσονται στο μνημόνιο, να αποσυρθούν από το προσκήνιο στελέχη του «παλιού» ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία και να αναλάβουν την εκφορά του δημόσιου λόγου του κόμματος στελέχη, ενημερωμένα και αποτελεσματικά, με οδηγό και τη σταυροδοσία που υπήρξε στις ευρωεκλογές -όπου κυριάρχησαν στελέχη κυρίως πασοκογενή.

Η Σοσιαλιστική Τάση αφήνει σοβαρές αιχμές για το γεγονός ότι δεν συνεχίστηκε την τελευταία διετία στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, καθώς κυριάρχησε η «συρρικνωτική» λογική των κομματικών μηχανισμών του 4%.

Ζητά επίσης να υπάρξει «προσκλητήριο» σε κοινωνικά στελέχη άλλων χώρων που απεξαρτήθηκαν και πολεμούν με συνέπεια το Μνημόνιο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη που έχουν αποδεσμευτεί από τα μνημονιακά κόμματα και συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει σε κάθε περίπτωση την όποια συνεννόηση κορυφής με τα δύο κυβερνητικά κόμματα, με τα οποία, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί να γίνει καμιά συζήτηση, καμιά αλληλο-ενημέρωση, καμιά συμπόρευση.

Η Σοσιαλιστική Τάση ζητά την αποδυνάμωση ή και απόσυρση ορισμένων παραδοσιακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό χώρο, τη νεολαία, τα Επιστημονικά Σωματεία, τις Αγροτικές Ενώσεις και αλλού, τα οποία «αδυνατούν να βοηθήσουν στην αντιστοίχηση της κινηματικής μας επιρροής με τη διευρυμένη κοινωνική μας βάση».

Δίνει επίσης έμφαση στην αλλαγή στην επικοινωνιακής συμπεριφοράς του κόμματος, τονίζοντας ότι «η πολυφωνία και οι αντιφάσεις των στελεχών μας, η άνευ όρων συμμετοχή τους σε συζητήσεις με εκπροσώπους της «υβριστικής κατηγορίας» μνημονιακών στελεχών, που εξαχρειώνουν τον δημόσιο λόγο και αναιρούν τον κοινό τόπο διαλόγου, καθώς και η έλλειψη ενημέρωσής τους επί των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, μας υποχρεώνουν να ελέγξουμε πλήρως, με συγκεκριμένο σχέδιο, τις εμφανίσεις τους».

Εν ολίγοις, εκτιμά ότι δεν μπορούν όλοι να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο στίβο των τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων.

«Η υπερ-έκθεση στελεχών «πρώτης γραμμής» δεν μας ωφέλησε, αλλ’απεναντίας ζημίωσε τον κοινό μας λόγο. Το ποιοι άλλωστε μπορούν να διεισδύσουν στα λαϊκά στρώματα και να επηρεάσουν τις συνειδήσεις των πολιτών, με τον δύσκολο μεν αλλά εκλαϊκευμένο και συνεπή επιστημονικό, δημοκρατικό και αριστερό λόγο, φάνηκε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών» σημειώνεται στο κείμενο, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να περιορίσουμε τις εμφανίσεις, να είμαστε ενημερωμένοι πλήρως για τις ρυθμίσεις του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου και να αποβάλλουμε το άγχος της προβολής και της εκλογής, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι η τηλεόραση μπορεί να κάνει τα πρόσωπα αγαπητά (εφόσον διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πειστικό λόγο), αλλά μπορεί να τα εκθέσει και να τα υποβαθμίσει».

Η Σοσιαλιστική Τάση επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή που η κυβέρνηση συγκροτήθηκε κυρίως από τα λεγόμενα «πρόσωπα καταστροφής του δημοσίου διαλόγου», η συμμετοχή μας σε τηλεοπτικές εκπομπές πρέπει να μειωθεί για να γίνεται με συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια αποτελεσματικότητας. Στη φωνή, στη σύγχυση και στις φιλονικίες, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε ψυχραιμία, σοβαρότητα, αποχή από τους στημένους καυγάδες».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...