ΣΥΡΙΖΑ: Η μείωση στις επικουρικές ανοίγει νέο κύκλο περικοπών σε συντάξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η μείωση στις επικουρικές ανοίγει νέο κύκλο περικοπών σε συντάξεις
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για οριζόντια μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιουλίου. Σηματοδοτεί την αρχή νέων περικοπών, τονίζει η Αριστερά με το ΚΚΕ να προειδοποιεί ότι με τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος «η βιομηχανία των μειώσεων δε θα έχει τελειωμό».

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από 1/1/2015 τίθεται σε εφαρμογή ο Ν. 3863/2010 σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι το ποσό των 360 ευρώ μηνιαία» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρούωντας τον κώδωνα κινδύνου και για τις κύριες συντάξεις.

ΚΚΕ: οι μειώσεις δεν θα έχουν τελειωμό

«Οι νέες μειώσεις, στις ήδη τσακισμένες συντάξεις, ξεκίνησε χθες με την απόφαση του ΔΣ του ΕΤΕΑ για περικοπές 5,2% στις επικουρικές συντάξεις. Με τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος που ξεκινάει από τον επόμενο μήνα η βιομηχανία των μειώσεων δε θα έχει τελειωμό, καθώς πλέον θα χορηγούνται συντάξεις που θα μειώνονται ακόμη και κάθε τρίμηνο ‘για να μην υπάρχουν ελλείμματα’» τονίζει το ΚΚΕ.

«Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις αφορούν όλο το λαό. Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία να στηρίξει με αποφάσεις και με τη συμμετοχή της, την πανελλαδική συγκέντρωση στις 19 Ιούνη στην Αθήνα, που καλούν εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις, με κεντρικό αίτημα ‘κάτω τα χέρια από τις συντάξεις’» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: περικοπές μέχρι εξαφανίσης

«Η κυβέρνηση επιστρέφει το μήνυμα που λέει ότι πήρε από το λαό με ανακοίνωση νέας μείωσης συντάξεων. Το μήνυμα που η κυβέρνηση λέει ότι πήρε από το λαό στις ευρωεκλογές το ξαναέστειλε αμέσως πίσω στους ασφαλισμένους με την προώθηση μείωσης των επικουρικών συντάξεων κατά 5,2% από 1/7/2014» δήλωσε ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η μείωση αυτή σηματοδοτεί την αρχή νέων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση, μέχρι εξαφάνισης, με την εφαρμογή από 1/7/2014 της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του συντελεστή βιωσιμότητας που σημαίνει ότι, αν ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης δεν πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις, τότε δεν θα χορηγεί καθόλου συντάξεις» εξηγεί ο κ. Στρατουλης και συνεχίζει:

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από 1/1/2015 τίθεται σε εφαρμογή ο Ν. 3863/2010 σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι το ποσό των 360 ευρώ μηνιαία οδηγώντας τις σε απόλυτη καταστροφή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καλεί τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους σε μαζικούς και ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών τους πριν τους οδηγήσουν στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια» καταλήγει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...