ΣΥΡΙΖΑ: Οι τουρίστες θα έρθουν σε μια μαραζωμένη χώρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τουρίστες θα έρθουν σε μια μαραζωμένη χώρα
«Η πτώχευση και το κλείσιμο του Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η κρίση και η ύφεση στην Ελλάδα είναι πολύπλευρη, ανεξέλεγκτη και έχει πολλές επιπτώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρινίζεται, οι επιπτώσεις βαρύνουν τους εδώ και μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Πρακτορείου,

    τους αναγνώστες, κατοίκους της Ελλάδας και τουρίστες, που χάνουν για αρκετό διάστημα μεγάλο μέρος της επαφής με τον υπόλοιπο κόσμο.
    τους περιπτεράδες, που λίγο πριν την τουριστική περίοδο χάνουν άμεσα μεγάλο μέρος του τζίρου τους και στη συνέχεια, θα περιθωριοποιηθούν από τη διάσπαση και το ξεπούλημα της διανομής του ξένου τύπου σε κερδοσκόπους ιδιώτες.

«Για το αν η εξέλιξη είναι τόσο αρνητική, αρκεί να επισημάνουμε πως στην Ελλάδα διακινούνταν περί των 4.000 ξένων περιοδικών και 20 ξένων εφημερίδων, που συχνά κατέληγαν να τυπώνονται στη χώρα μας, κατά την τουριστική περίοδο, οπότε και εκτοξευόταν η ζήτηση», συνεχίζει η ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει:

«Ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα υποβαθμίζεται διαρκώς ως πολιτισμένη χώρα και κυρίαρχο κράτος. Αυτό –  δυστυχώς για τους αριθμούς της κ. Κεφαλογιάννη – δεν είναι άσχετο με την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Οι εκτιμώμενοι 19 εκατομύρια τουρίστες θα θέλουν να έρθουν σε μια χώρα οργανωμένη, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, με πλήρεις παροχές (συγκοινωνίες, πληροφόρηση, περίθαλψη, δημόσιες υπηρεσίες) για όποιον διαμένει προσωρινά ή μόνιμα σε αυτή, με σύγχρονη αντίληψη και ενημέρωση για τον κόσμο – όχι σε μια χώρα πολιτισμικά, παραγωγικά και κοινωνικά μαραζωμένη».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...