ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κάνει το πολιτικό εκκρεμές με το ζήτημα της ΠΓΔΜ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κάνει το πολιτικό εκκρεμές με το ζήτημα της ΠΓΔΜ

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα θέση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα θέση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Μετά ζήτησε να αναζητηθεί λύση σε άλλη χρονική συγκυρία. Πριν μία εβδομάδα ισχυρίστηκε πως δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της ΝΔ και θα εξετάσει την όποια λύση εφόσον έρθει στη Βουλή. Σήμερα έκανε πάλι ένα βήμα πίσω και ισχυρίστηκε πως η ΝΔ θα εκφράσει την εντονότατη διαφωνία της σε περίπτωση που δεν έρθει στη Βουλή μία «ενιαία, συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα».

Όλα αυτά για να συνεχίσει να κρύβεται και να μην πάρει σαφή θέση για το κατά πόσο στηρίζει ή όχι την εξεύρεση λύσης με σύνθετη ονομασία erga omnes, που προϋποθέτει και συνταγματική αναθεώρηση.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του.

Μιλώντας στην αίθουσα των ανταποκριτών ξένου Τύπου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και ανέφερε:
«Θα εκφράσουμε την εντονότατη διαφωνία μας στη Βουλή σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει, όπως τουλάχιστον φαίνεται σήμερα χωρίς -αν κρίνω από τις  όποιες διαρροές- να είναι μία ενιαία συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και την αντιμετώπιση ζητημάτων εθνότητας και αλυτρωτισμού. Αλλά αυτό αφορά τη στάση μας στη Βουλή όταν και εφόσον έρθει η συμφωνία».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328352-SYRIZA-O-k-Metsotakes-na-stamatesei-na-kanei-to-politiko-ekkremes-me-to-zetema-tes-PGDM ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...