Σάλλας: Μπήκαν οι βάσεις για άρση της αβεβαιότητας

Πέμπτη 26/05/2016 – 11:38Μιχάλης ΣάλλαςΑισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης θέτει τις βάσεις για την άρση μεγάλου μέρους της αβεβαιότητας αλλά και για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την εδραίωση της και την ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος.
Η αξιολόγηση – συνέχισε – σηματοδοτεί τη βάση για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την ύφεση, ενώ εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα ανέλθει στο 2% το 2017.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει τρόπους, προκειμένου να «ανταμείψει» τους συνεπείς δανειολήπτες και καταθέτες, οι οποίοι έχουν μία σταθερή σχέση με την τράπεζα, όπως και επίσης, τους μικρομετόχους που επλήγησαν από τις ανακεφαλαιοποιήσεις.
Έμφαση έδωσε και στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), αναγνωρίζοντας την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο τριμήνων, καθώς κατεγράφη μείωση της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι εφεξής, ο ρυθμός υποχώρησής τους θα είναι ταχύτερος. «Οι εξελίξεις θα ισχυροποιήσουν την πορεία προς την κερδοφορία των τραπεζών, καθώς το ιστορικό υψηλό των NPLs είναι πίσω μας» σχολίασε, καταλήγοντας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...