Σάντος: «Χρυσή ευκαιρία…»

Δεν πέφτει σε καμία… παγίδα ο Φερνάντο Σάντος! Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει τις δυσκολίες κόντρα στην Κόστα Ρίκα και εμφανίζεται αισιόδοξος πως η Εθνική θα γράψει ξανά ιστορία, περνώντας στους «8»!

Έγραψε ιστορία με την πρόκριση στους «16». Αυτό, όμως, δεν αρκεί στην Εθνική! Και ο Φερνάντο Σάντος δίνει το σύνθημα για νέα υπέρβαση κόντρα στην Κόστα Ρίκα, προκειμένου η «γαλανόλευκη» να βρεθεί στις κορυφαίες οκτώ ομάδες του Μουντιάλ. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν εφησυχάζει απ’ το «μέγεθος» της παρέας του Κάμπελ. Εξήγησε άλλωστε πως το επίτευγμά της να περάσει από τόσο δύσκολο όμιλο, κάτι σημαίνει… Γι’ αυτό και ζήτησε φουλ προσοχή απ’ τους παίκτες του. 

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα του Ορέστη Καρνέζη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, ανάλογα απ’ την κατάσταση που θα είναι λίγο πριν τον ιστορικό αγώνα με τους «τίκος». 


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου: 

Για το πώς περιμένει το ματς: «Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα». 

Για την Κόστα Ρίκα: «Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα. Την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρικα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε αλλά έχουμε και διαφορές. Παίζουν 4-5-1 κάποιες φορές, που εμείς δεν παίζουμε. Αν δούμε προσεκτικά τους δύο αγώνες, θα δούμε. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις. Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι δοαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί να αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα». 

Για το αν βλέπει συγκρίσεις με το ματς με την Γερμανία το 2012: «Δεν βλέπω κάποια σχέση με το ματς κόντρα στη Γερμανία το 2012. Και τότε είχαμε προετοιμαστεί. Δεν ήταν γύρος των 16, ήταν προημοτελικός. Παίξαμε με τη Γερμανία τότε. ήταν διαφορετική προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τελείως διαφορετικός αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά αύριο». 

Για το αν αισθάνεται περισσότερη ευθύνη: «Η ευθύνη είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Άλλες είναι από την Ευρώπη, άλλες από Ασία. όλες οι ομάδες κάτι κουβαλούν. Δεν μας ενδιαφέρει ότι κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν, δεν κουβαλάμε εμείς κάποια ευθύνη. Εμείς ως ομάδα περάσαμε και θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς ότι αξίζουμε το σεβασμό». 

Για το γεγονός πως λήγει το συμβόλαιό του: «Έτσι είναι με τα συμβόλαια. Τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Εμένα λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά έτσι είναι. Άλλοι είναι στην ίδια θέση, άλλοι δεν έχουν καθόλου συμβόλαιο. Αν η ομάδα προκριθεί θα συνεχίσουμε». 

Για το τι θα κάνει στο τελευταίο βράδυ πριν το ματς: «Απόψε ακριβώς τα ίδια. Θα κάνω ό,τι έκανα το βράδυ πριν από την Ακτή Ελεφαντοστού. Σε διαφορετικό όμως ξενοδοχείο. Αλλά σίγουρα θα κοιμηθώ καλά. Αλλά ελπίζω να μην έχω ελικόπτερο από πάνω μου». 

Για την κατάσταση του Καρνέζη: «Δεν ξέρω για τον Καρνέζη. Σήμερα έκανε κανονικά. Θα παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη. Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία, χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο 8 ομάδες έχουν κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία». 

Για το αν επηρεάζουν οι εξέδρες που δεν είναι πολύ υπέρ της Ελλάδας: «Οι παίκτες μου θα ασχοληθούν με την Κόστα Ρίκα, όχι με τις κερκίδες. Βλέπω φυσικό οι βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμρεικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα. Δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Τι να κάνουμε»;

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...