Σήμερα η Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ασφάλεια

Νίκος Κοτζιάς

ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Με βασικά θέματα τις περιφερειακές προκλήσεις για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και τις πρωτοβουλίες, στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, που μπορούν να αναληφθούν για να σταθεροποιηθεί η περιοχή, ξεκινά σήμερα στη Ρόδο η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που επιχειρεί να γεφυρώσει τον ευρωπαϊκό και αραβικό κόσμο και να δημιουργήσει το έδαφος για στενότερη συνεργασία των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης με χώρες-κλειδιά της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση των κρίσεων που ταλανίζουν την περιοχή.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να αναφερθεί στη σημασία της συνάντησης των συμμετεχόντων χωρών, στην αλληλοσύνδεση και αλληλεξάρτηση όλων στη νευραλγική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η οποία αντιμετωπίζει ακανθώδη προβλήματα που διαρκώς μεγεθύνονται. Θα τονίσει ακόμη την ανάγκη συλλογικής και συντονισμένης δράσης καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο η πρώτη αυτή Διάσκεψη της Ρόδου να γίνει ένας μόνιμος θεσμός διαλόγου ειρήνης και ασφάλειας για όλη την περιοχή.

Οι εργασίες της Διάσκεψης αρχίζουν στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 17:30, ενώ αύριο θα αρχίσουν στις 09:30 και θα ολοκληρωθούν πριν από το μεσημέρι, με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει προς τα ΜΜΕ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...