Σήμερα η δίκη των «8» στην Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη 21/07/2016 – 11:39

Ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Σημειώνεται, ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Στη δίκη πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός που τους συνέλαβε, για να ακολουθήσουν οι απολογίες των στρατιωτικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι «8» έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα για την παροχή πολιτικού ασύλου.

Έρευνες των Τούρκων για τους “άφαντους” καταδρομείς
Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές αρχές είναι σε συναγερμό προκειμένου να μην περάσουν και άλλοι πραξικοπηματίες στην χώρα.

Οι πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι Τούρκοι καταδρομείς επιχείρησαν να περάσουν από τα παράλια σε ελληνικό νησί δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες ή ανεπίσημες πηγές.

Ωστόσο, έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι τουρκικές αρχές στα παράλια και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη.

Και αυτό γιατί θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε ελληνικό νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...