Σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλια: Γίνεται πέντε χρονών

Σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλια: Γίνεται πέντε χρονών
… και το γιορτάζει με 3D προβολές, μειωμένο εισιτήριο, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και μια συναυλία.

Μπορεί η εξωτερική όψη του και η χωροθέτησή του να διχάζουν ακόμα τους Αθηναίους όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μουσείο της Ακρόπολης, από τα εκθέματά του και μόνο, δικαιολογεί τη θέση του ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο για να σταθούν βουβοί μπροστά στα έργα της κλασικής αρχαιότητας, αφήνοντας τον οβολό τους στα γύρω καταστήματα και ξενοδοχεία της τουριστικά χειμαζόμενης πρωτεύουσας.

Το Μουσείο λοιπόν γιορτάζει φέτος τα καλοκαίρι τη συμπλήρωση πέντε ετών επιτυχούς λειτουργίας.

Και όταν λέμε επιτυχούς, εννοούμε ότι όχι απλώς φέρνει κόσμο αλλά επιπλέον δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Εν ολίγοις καλύπτει τα λειτουργικά έξοδά του από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, του εστιατορίου και του πωλητηρίου.

Τα γενέθλια θα γιορταστούν αύριο, Παρασκευή 20 Ιουνίου, με την έναρξη ενός προγράμματος ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα (θα παρουσιαστούν οι ιππείς της δυτικής ζωφόρου, σε τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες με προσθήκες χάλκινων όπλων και χαλινών, με εναλλασσόμενο φωτισμό και δοκιμαστικό χρωματισμό), μια μεγάλη συναυλία του Leon of Athens στον προαύλιο χώρο του Μουσείου (ώρα έναρξης 9.30), μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ) και διευρυμένο ωράριο (έως τις 12 το βράδυ) για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...