Σήμερα το «πράσινο φως» από το EuroWorking Group και τη Δευτέρα από το Eurogroup για τη δόση

Σήμερα το «πράσινο φως» από το EuroWorking Group και τη Δευτέρα από το Eurogroup για τη δόση

Το «πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει σήμερα το απόγευμα το EuroWorking Group για τη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρουν πηγές της Κομισιόν.

Έπειτα από τις διευκρινίσεις κάποιων λεπτομερειών, που έχουν απομείνει στην ευρεία συμφωνία επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων, που επιτεύχθηκε στη χθεσινή ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης, αναμένεται σήμερα να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης από το EuroWorking Group.

Οι λεπτομέρειες αυτές που ζητούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφορούν σε κάποιες τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής και αν είναι ικανές να επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους.

Πάντως, η «έκθεση συμμόρφωσης» της τρόικας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ήταν θετικές.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας τη Ευρωζώνης υπάρχει συμφωνία ανάμεσα των εκπροσώπων των χωρών τόσο για την υποδόση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ όσο και για τα 10 δις ευρώ που σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το τελικό «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2+10 δισεκατομμυρίων ευρώ και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται από το Eurogroup, το οποίο έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση τη Δευτέρα.

Μετά την τελική απόφαση θα λάβει την ίδια ημέρα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...