Σίλβα: «Δεν βάζουμε όρια στις φιλοδοξίες μας»

Σίλβα: «Δεν βάζουμε όρια στις φιλοδοξίες μας»

Ο Ολυμπιακός δεν βάζει όρια στις φιλοδοξίες του όπως είπε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Emirates του Λονδίνου ενόψει του αυριανού ματς με την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

«Δεν παίζουμε ποτέ με τη σκέψη ότι δεν θα νικήσουμε. Διεκδικούμε τους 3 βαθμούς» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου που είχε δίπλα του τον Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος επανέλαβε αυτό που δήλωσε και κατά την αναχώρηση, δηλαδή, ότι αν τον χρειαστεί η ομάδα  θα μπει να παίξει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρκο Σίλβα:

-Ο Ολυμπιακός δεν έχει θετικό αποτέλεσμα επί αγγλικού εδάφους. Σκέφτεστε ότι μπορεί να είστε εσείς ο προπονητής που θα το… σπάσει αυτό;

«Δεν μπορούμε να αρχίζουμε ματς με τη σκέψη ότι δεν θα νικήσουμε. Ξέρουμε την αξία του αντιπάλου μας. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο θα είναι το ματς. Όμως ξέρουμε και τις δικές μας δυνατότητες».

-Εντοπίζετε κι εσείς πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας της Άρσεναλ;

«Ακόμα κι αν το εντοπίζουμε, δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε γι” αυτό. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα είμαστε προσεκτικοί. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη και από την άλλη να βγάλουμε στο γήπεδο όσα προετοιμάσαμε. Δεν χάνουμε τον σεβασμό μας στον εκάστοτε αντίπαλο. Ούτε φυσικά θέλουμε να χάσουμε την ταυτότημά μας».

-Αλλαξε τα δεδομένα του ομίλου η νίκη της Ντιναμό επί της Αρσεναλ στο Ζάγκρεμπ;

«Μπορούμε να πούμε πως ναι. Αν πριν από τα ματς ρωτούσατε κάποιον ποιοί θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις την 2η αγωνιστική λογικά θα έλεγε η Μπάγερν και η Αρσεναλ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και να ξέρεις τι θα γίνει. Κι εμείς μπορούσαμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Διεκδικούμε τους 3 βαθμούς και θα προσπαθήσουμε ν” αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση στον όμιλο. Δεν βάζουμε όρια στις φιλοδοξίες μας».

-Σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται ο Ολυμπιακός;

«Στο ποδόσφαιρο δεν σταματάς να δουλεύεις. Προπονείσαι κάθε μέρα για να βελτιώνεσαι. Έχει αλλάξει πολύ η ομάδα. Άλλαξα κι εγώ, ο προπονητής. Όμως δουλεύουμε καθημερινά. Είμαστε ικανοποιημένοι από την βελτίωση και την δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής. Επαναλαμβάνω όμως ότι η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Με τη Μπάγερν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Με την Μπάγερν πρέπει να προσαρμόζεσαι στο παιχνίδι της. Μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη, στο πρώταθλημα είμαστε πάρα πολύ ικανοποιήμενοι από την βελτίωση».

-Σε τι κατάσταση βρίσκονται Τσόρι και Ντα Κόστα;

«Είναι κοντά μας άρα είναι διαθέσιμοι. Ο Τσόρι έκανε την πρώτη προπόνηση αλλά δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Αύριο θα μιλήσουμε μαζί του για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται».

-Ο κ.Βενγκέρ είπε ότι η Άρσεναλ πρέπει να κερδίσει. Ισχύει και για σας; Επίσης είπε ότι περιμένει αμυντικό Ολυμπιακό. Θα είναι έτσι ή ετοιμάζετε κάποια έκπληξη;

«Διαφωνώ ότι παίζουμε αμυντικά. Δεν θ” αλλάξουμε την ταυτότητα της ομάδας μας. Θα προσαρμοστούμε στο παιχνίδι όπως έγινε και με την Μπάγερν. Δεν θ” αλλάξουμε όμως την ταυτότητά μας. Δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε ούτε αύριο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Ήρθαμε για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι σύλλογο εκπροσωπούμε. Σημασία έχει να τα δώσουμε όλα. Και να δείξουμε στους φιλάθλους μας που ήρθαν μαζί μας τι μπορούμε να κάνουμε».

 Από την πλευρά του ο Τσόρι Ντομίνγκες είπε:

-Μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα αν χρειαστεί στο ματς;

«Είμαι καλύτερα. Θα προσπαθήσω στη φυσική κατάσταση κι αν μου ζητηθεί θα βοηθήσω».

-Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει να πάρει για πρώτη φορά θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στην Αγγλία;

«Είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε ετοιμαστεί καλά. Πιστεύουμε στην ομάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παραδόσεις».

-Η Αρσεναλ τελευταία εντός έδρας δεν τα πάει καλά. Που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι;

«Έχουμε προετοιμαστεί και ξέρουμε τι μπορούμε να δώσουμε ως ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο ματς. Κανένα δεν είναι εύκολο στο Champions League. Ο μόνος τρόπος όμως για να μεγαλώνεις ως σύλλογος είναι να παίρνεις αποτελέσματα σε ματς σαν το αυριανό. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να το κάνουμε λοιπόν».

-Με την Μπάγερν ο Ολυμπιακός έπρεπε να αμυνθεί. Τώρα οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστείτε σε κάτι διαφορετικό;

«Ο καθένας βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Προετοιμαστήκαμε καλά για την Μπάγερν κατά τον τρόπο που εκτιμούσαμε ότι είναι ο σωστός. Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να τις υπολογίσεις όπως το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε. Ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δεν έμπαινε τότε. Συνεχίζουμε».

Πηγή: Ο Φίλαθλος Online



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...