Σαλβίνι: Οι πρόεδροι Βουλής και Γερουσίας πρέπει να είναι από τους νικητές

Σαλβίνι: Οι πρόεδροι Βουλής και Γερουσίας πρέπει να είναι από τους νικητές

Στο πρώτο βήμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας, αναφέρθηκε σήμερα ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι. Οι θέσεις θα πρέπει να πάνε στους νικητές των εκλογών, ξεκαθάρισε, υπονοώντας το κόμμα του και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

«Θεωρώ ότι θα ήταν τρελλό αν γινόταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που διάλεξαν οι Ιταλοί την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι δυνάμεις που κέρδισαν τις εκλογές είναι δυο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε με ποιόν θα πρέπει να πάμε σε διάλογο» τόνισε ο Σαλβίνι. 

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι ψηφοφορίες για την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας θα αρχίσουν σε δώδεκα ημέρες και η πολιτική παράδοση της Ιταλίας προβλέπει, συνήθως, ότι μια από τις δυο προεδρίες πρέπει να δίδεται στην αντιπολίτευση. Υπήρξαν ωστόσο και οι περιπτώσεις (επί διακυβέρνησης Μπερλουσκόνι, αλλά και την περασμένη πενταετία), κατά τις οποίες η παράδοση δεν τηρήθηκε.

Μερίδα αναλυτών προβλέπει επίσης ότι η διαδικασία αυτή, εντός του κοινοβουλίου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος «γενικής δοκιμής» για τυχόν συμμαχίες που μπορεί να οδηγήσουν στην στήριξη της νέας κυβέρνησης.

Ο Ματτέο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «θα κάνει ότι μπορεί για να σεβαστεί την πολιτική εντολή που του έδωσαν οι Ιταλοί και να μπορέσει να αναλάβει, δηλαδή, πρωθυπουργός της χώρας». «Χωρίς όμως να απαρνηθούμε την Βίβλο μας, η οποία είναι το προεκλογικό μας πρόγραμμα» κατέληξε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/324810-Salbini-Oi-proedroi-Boyles-kai-Geroysias-prepei-na-einai-apo-toys-niketes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...