Σαμαράς: Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω

Σαμαράς: Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω

Τα σενάρια που τον φέρουν να ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέο κόμμα διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει».

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος», χαρακτηρίζει «αξιόλογους» και τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, και υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης «ενότητας, σοβαρότητας και δικαίωσης του έργου που έκανε η παράταξη».

Ακόμα, σε ερώτηση αν θα αντέξει η Νέα Δημοκρατία την εσωκομματική διαδικασία, απαντά: «Θα αντέξει και θα βγει ισχυρότερη. Γι΄ αυτό παλεύουμε…».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει ότι «δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις» για συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνεται της πολιτικής του ως πρωθυπουργός, λέγοντας: «Παραλάβαμε χάος και σε δυόμισι χρόνια παραδώσαμε χώρα σταθεροποιημένη και οικονομία σε ανάπτυξη», ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έφερε τη χώρα σε δεινή θέση και χρειάστηκε να κάνει μια πολύ επώδυνη συνθηκολόγηση. Αναγκάστηκε να δεχθεί όρους που δεν ήταν απαραίτητοι για να βγει η χώρα από την κρίση. Και που τη βάζουν, ίσως, σε πιο βαθιά κρίση…».

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει «για να μην βρεθεί η χώρα μετέωρη χρειάζονται τρία πράγματα. Πρώτον να παραδεχθεί η κυβέρνηση τα σφάλματά της. Δεύτερον, να πάψει να λέει ψέματα και να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους της. Και τρίτον να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της σε μια σειρά κρίσιμων τομέων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...