Σαμαράς: Σημαντική εξέλιξη για την Ευρώπη η εκλογή Γιούνκερ

Σαμαράς: Σημαντική εξέλιξη για την Ευρώπη η εκλογή Γιούνκερ
«Παθιασμένο Ευρωπαίο» χαρακτήρισε τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκλογή του Λουξεμβούργιου πολιτικού στην προεδρία της Κομισιόν.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζόζε Μπαρόζο, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε επί της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ελληνική προεδρία πήρε άριστα και κρίθηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη και με συγκεκριμένα αποτελέσματα, Ο κ. Ρομπάι συνεχάρη τον κ. Σαμαρά και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έκανε σπουδαία δουλειά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και την Ευρώπη.

Κατά την παρέμβασή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βασικά επιτεύγματα της Προεδρίας, με άξονα τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί και αφορούσαν την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την ανάπτυξη και την απασχόληση, τη μετανάστευση και τις θαλάσσιες πολιτικές, που αποτελούσαν οριζόντια προτεραιότητα.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρία ολοκληρώθηκαν 67 νομοθετικά κείμενα, πετυχαίνοντας πολιτική συναίνεση, σε επίπεδο Συμβουλίου, σε 15 νομοθετικά κείμενα, μεταξύ των οποίων αυτό για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...