Σαμαράς για Τσίπρα: Κάποιοι ήθελαν η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή

Σαμαράς για Τσίπρα: Κάποιοι ήθελαν η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή
Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Αντώνης Σαμαράς καθώς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας τον ως υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας. Μάλιστα ο κ.Σαμαράς είπε ότι ο μοναδικός του στόχος του κ.Τσίπρα είναι μέσα από τις επικείμενες αναμετρήσεις να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία.

«Από το βήμα αυτό θέλω δημόσια να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τον κ. Τσίπρα ως υπονομευτή την εθνικής προσπάθειας! Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας καλεί τους Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν για να… πέσει η κυβέρνηση!

Και να γίνουν εθνικές εκλογές! Βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης. Ενώ θέλουμε σταθερότητα για να κάνουμε το άλμα στο αύριο. Ο κ. Τσίπρας καλεί ουσιαστικά τον ελληνικό λαό να συμπράξει μαζί του στην πολιτική ανωμαλία! Την ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια σταθερή πορεία, για να κεφαλαιοποιήσουμε όσα με τόσες θυσίες κατακτήσαμε», συμπλήρωσε, «εκείνος ζητά την ψήφο του λαού για να τα… κλωτσήσουμε! Για να σωθεί ο ίδιος και η παρέα του, επενδύει στην καταστροφή! Ο ελληνικός λαός, όμως, είναι ώριμος πια. Πληγωμένος, αλλά ώριμος! Και θα δώσει την απάντησή του σε όσους ετοιμάζουν τέτοια σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».

Ο κ. Σαμαράς αποδόμησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που θα προκληθούν για τη χώρα συνολικά, εάν ποτέ εφαρμοστούν. «Μας κατηγορεί συχνά», τόνισε, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, «ότι “παραποιούμε”, λέει, τις θέσεις του. Ποιες θέσεις του; Μήπως ξέρει κανείς ποιες είναι οι θέσεις του; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν! Λένε ότι θα “σχίσουν” τα μνημόνια! Δηλαδή; Θα προκαλέσουν σύγκρουση με 27 ευρωπαϊκά κοινοβούλια, που οι περισσότεροι μας δάνεισαν με επιτόκια χαμηλότερα απ’ όσο δανείζονται εκείνοι;

Θα προκαλέσουν τεχνητή κρίση, που δεν θα ξέρουν μετά πώς θα ξεμπλέξουν; Και θα ματαιώσουν την ελάφρυνση χρέους που πρόκειται να πάρουμε το φθινόπωρο; Κι αυτά τα δανεικά του υπόλοιπου ενάμιση χρόνου που πρόκειται να πάρουμε, ποιος θα τα δώσει στην Ελλάδα; Νέα μνημόνια και νέοι όροι; Κι ύστερα, επειδή ξέρουν ότι αυτά δεν γίνονται και δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, τη μια λένε ότι θα αποκαταστήσουν αμέσως όλες τις περικοπές, την άλλη ότι θα πάνε πιο σταδιακά. Δεν λένε, όμως, πώς θα τα πληρώσουν όλα αυτά. Επειδή κάποιοι είχαν προτείνει να μοιάσουμε στην Αργεντινή να βγούμε από το ευρώ και να σκίσουμε τα μνημόνια, ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτήν τη χώρα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...