Σαρωτική νίκη για τον Σίνζο Άμπε στις εκλογές της Ιαπωνίας

Δευτέρα 11/07/2016 – 10:43

TΟ LDP ΤΟΥ ΑΜΠΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Σαρωτική νίκη για τον κυβερνητικό σχηματισμό του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, στις ιαπωνικές εκλογές, παρά τις ανησυχίες για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης και τα σχέδια για ανατροπή του Συντάγματος για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, το LDP του Άμπε κέρδισε τα 2/3 της πλειοψηφίας που χρειαζόταν για να επιχειρήσει να αναθεωρήσει τους περιορισμούς που θέτει το Σύνταγμα για τον στρατό, μια εξέλιξη που αν υλοποιηθεί πιθανότατα θα επιδεινώσει τις σχέσεις του Τόκιο με το Πεκίνο.

Ο κυβερνητικός εταίρος του LDP, Komeito, κέρδισε 14 έδρες, από τις 9 που είχε πριν τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, πάντως, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητηθούν οι ανατροπές στο Σύνταγμα ενώ και το Νο2 του κόμματος, είπε, σε ξεχωριστή συνομιλία ότι για το θέμα θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις και με την αντιπολίτευση.

Ωστόσο, αναλυτές φοβούνται ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να αποσπάσει τον Σίνζο Άμπε από την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

«Το βασικό ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Αν δεν τα καταφέρει, παρά την πολιτική ελευθερία που κέρδισε, αυτό θα είναι αρνητικό για την όρεξη των επενδυτών όσον αφορά τις ιαπωνικές μετοχές», αναφέρει ο Nobuhiko Kuramochi, επικεφαλής αναλυτής στην Mizuho Securities.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...