Σαρώνει ο Αλέξης στις γυναίκες

Σαρώνει ο Αλέξης στις γυναίκες

Πάει για αυτοδυναμία παρά τον πόλεμο που δέχεται. Μετα την ολοκληρωτική επικράτηση στο ντιμπέιτ, ο Αλέξης Τσίπρας βαδίζει ολοταχώς για αυτοδυναμία στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, που είναι καθοριστική για το μέλλον του λαού και της χώρας. Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έγιναν χθες, στις οποίες αποτιμάται και το αποτέλεσμα του ντιμπέιτ, εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει τη διαφορά και να αποκτά πρωτοφανή δυναμική.

Στην περίπτωση κατά την οποία η τάση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τότε δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να πετύχει το στρατηγικό του στόχο για αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μια τέτοια εξέλιξη τσακίζει τα σχέδια της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος, που επιχειρούν με νύχια και με δόντια να τον υπονομεύσουν, να ανακόψουν την αυτοδυναμία και να τον αναγκάσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας με ένα από τα κόμματα που έχουν στηθεί από την τρόικα εσωτερικού. Σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας σαρώνει στις γυναίκες και στις νέες ηλικίες, που κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει επιρροές σε ηλικίες άνω των 60 ετών, που θεωρούνται αντιπαραγωγικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διαμορφώσουν δυναμική πλειοψηφικού ρεύματος. Παρά τα αποτελέσματα κάποιων στημένων δημοσκοπήσεων, τις οποίες χρησιμοποιούν τα κανάλια της διαπλοκής και η ΝΔ για τις ανάγκες της προπαγάνδας, οι κανονικές μετρήσεις δείχνουν μεγάλη διαφορά ασφαλείας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπεται. Αντίθετα κάθε μέρα που περνάει θα διευρύνεται, ενώ μια κρίσιμη μάζα αναποφάσιστων που πηγαίνει πάντα με το πρώτο κόμμα, μπορεί να δώσει την αυτοδύναμη πλειοψηφία στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο στρατηγείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικρατεί κατήφεια, παρά την προσπάθεια που έκανε για συσπείρωση του σκληρού πυρήνα του κόμματος. Σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να προκαλέσει συσπείρωση στο διαλυμένο κόμμα της Δεξιάς, αλλά έχασε την κρίσιμη μάζα των κεντρώων και των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι θα κρατήσει τα ποσοστά της ΝΔ σε καλά επίπεδα, που θα του επιτρέψουν να σταθεροποιηθεί στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...