«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ σε καφετέριες και εστιατόρια -Χειροπέδες για φοροδιαφυγή

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ σε καφετέριες και εστιατόρια -Χειροπέδες για φοροδιαφυγή
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής δύο άτομα, μετά από «σαφάρι» της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας, για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-αναψυκτήριο, στην Αθήνα, συνελήφθησαν ένας 36χρονος, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και μία 52χρονη, υπεύθυνη των ταμειακών μηχανών του καταστήματος, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Παράλληλα, για τις ίδιες παραβάσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών 62, 24 και 24 ετών, οι οποίες είναι μέλη και διαχειρίστριες της επιχείρησης, στην οποία ανήκει το κατάστημα.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν έξι ταμειακές μηχανές, οι παραγγελίες αναγράφονταν σε χειρόγραφες σημειώσεις, που έφεραν αρίθμηση, χωρίς όμως να εκδίδεται η αντίστοιχη απόδειξη για κάθε παραγγελία. Από τη διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι από τις τέσσερις εκ των έξι ταμειακών μηχανών, δεν είχαν εκδοθεί 170 φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 2.598,79 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-κυλικείο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν, η μη έκδοση επτά Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών (ποινική παράβαση) καθώς επίσης και η μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευής φορολογικού μηχανισμού (διοικητική παράβαση). Επιπλέον, κατασχέθηκε ο φορολογικός μηχανισμός του καταστήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αποσφραγιστεί, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.

Παράλλληλα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευής φορολογικού μηχανισμού (διοικητική παράβαση).

Τέλος, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – ψητοπωλείο, στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η εργασία δύο υπαλλήλων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (διοικητική παράβαση).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected].

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...