Σβίγκου:Προς όφελος όλων ο διάλογος αγροτών-κυβέρνησης

170632-raniasΗ εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha,τόνισε «Είναι προς όφελος όλων των πλευρών και προς όφελος της χώρας να κάτσουν το συντομότερο δυνατόν στο τραπέζι του διαλόγου οι αγρότες με την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση δίκαιη, που θα απαντάει συνολικά στο πρόβλημα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να κρυφτούμε και να σταματήσουμε να λέμε ότι θα είμαστε μέσα στις τοπικές κοινωνίες».

Συγκεκριμένα,η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι η διάθεση για διάλογο είναι αληθινή, «ότι είμαστε διατεθειμένοι στο τραπέζι να βάλουμε προτάσεις οι οποίες θα ελαφρύνουν τους αγρότες», και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να διεξάγεται διάλογος μέσα από τα ΜΜΕ, αλλά «πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι, να θέσουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και προτάσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου του ασφαλιστικού». «Έχουμε δείξει και ως κόμμα, και στις εκδηλώσεις που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και στις περιοδείες που κάνουν οι βουλευτές μας -γιατί δεν είναι κρυμμένοι σε κάποια κομματικά γραφεία στην Ελλάδα- ότι είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τις προτάσεις των αγροτών και είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε λύσεις πάνω σε αυτά», τόνισε.

Αναφορικά με προπηλακισμούς βουλευτών της κυβέρνησης στα αγροτικά μπλόκα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι υπάρχει μια μειοψηφία αγροτών που κάνουν επεισόδια και δεν έχουν καμία σχέση με τη διάθεση για διάλογο και εξεύρεση λύσεων. Σημείωσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει συζήτηση με τους υπόλοιπους, και με τους αγρότες που διαμαρτύρονται και πως οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται κανονικά. «Θα πρέπει αυτά τα επεισόδια να είναι καταδικαστέα από όλα τα πολιτικά κόμματα και κανένας να μην κλείνει τα μάτια για δικά του μικροπολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε.

«Σε καμία περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να κρυφτούμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε αυτό που λέγαμε και προεκλογικά, ότι θα είμαστε πιο κοντά στον κόσμο, θα είμαστε μέσα στις τοπικές κοινωνίες, θα τους ακούμε και θα προσπαθούμε σαν κόμμα να φέρουμε τα αιτήματα και τις προτάσεις για λύσεις στην κυβέρνηση», υπογράμμισε η κ. Σβίγκου. Είπε ακόμη ότι ο κόσμος που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες, αλλά και τις μάχες που δίνονται καθημερινά και σε επίπεδο διακυβέρνησης και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο να βρεθούν λύσεις με κοινωνικό πρόσημο, και πως «δεν επηρεάζεται από την εικονική πραγματικότητα που πολλές φορές προσπαθούν να φτιάξουν τα τηλεοπτικά κανάλια και τα τηλεοπτικά δελτία».

Παράλληλα,υπογράμμισε,  ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις δυσκολίες μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ίδια στιγμή «μέσα από μια σειρά νομοθετημάτων όπως για παράδειγμα το παράλληλο πρόγραμμα για την υγεία, δίνονται δείγματα μιας αριστερής πολιτικής, μιας αριστερής πολιτικής κατεύθυνσης και μιας κατεύθυνσης που θα δίνει στα προβλήματα του απλού κόσμου».

Σχετικά με το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», εξηγώντας ότι δημιούργησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ένα πελατειακό κράτος, του οποίου μέρος ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το υπηρέτησε. «Το ότι προσπαθεί αυτή τη στιγμή η ΝΔ να δείξει ότι «όλοι είμαστε ίδιοι», ότι αυτά που έκανε με δόξα και τιμή η ΝΔ θα τα συνεχίσει ή τα συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι καταρρίπτεται από τα πραγματικά δεδομένα, που έχουν να κάνουν και με τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και από τη συνολική πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Παράλληλα,εξήγησε  ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι αποτελούν προσωπικές επιλογές του εκάστοτε υπουργού και μένουν, υπηρετούν αυτή τη θέση για συγκεκριμένη χρονική θητεία. «Αυτό που συμβαίνει είναι μια απίστευτη προσπάθεια και λάσπης και προπαγάνδας και παραπολιτικής», τόνισε και προσέθσε και πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση δεν ευτέλιζε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης όπως το κάνει η ΝΔ, αλλά, αντίθετα, άνοιγε πολιτικά ζητήματα και προσπαθούσε να αντιπαρατεθεί πολιτικά μέσα από τις προτάσεις και τις ιδέες του. «Ακόμα περιμένουμε, για παράδειγμα, να καταθέσει (σ.σ. η ΝΔ) προτάσεις για το ασφαλιστικό. Αντί να κάνει αυτό, ψάχνει να βρει ποιος είναι ο τρίτος μπατζανάκης του δεύτερου ξαδέρφου σε κάποιο υπουργείο», είπε.

Σχετικά, τέλος, με το θέμα αναφορικά με το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι πρόκειται για αρκετά ευαίσθητα εθνικά θέματα που δεν επιδέχονται μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και πως η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ δεν σέβεται αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα. «Η απάντηση της κυβέρνησης», είπε, «ήταν και συγκεκριμένη και ανέδειξε και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει η κάθε κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρωθυπουργός, να κάνει σεβαστά από όλους τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε αντίστοιχες κινήσεις τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας».

The post Σβίγκου:Προς όφελος όλων ο διάλογος αγροτών-κυβέρνησης appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...