Σεμινάρια για γονείς: Μπαίνουν όρια στους εφήβους;

Σεμινάρια για γονείς: Μπαίνουν όρια στους εφήβους;
Κάποιοι γονείς εφήβων δυσκολεύονται να βάλουν όρια, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να τα διατηρήσουν. Η άρνηση των εφήβων να ακολουθήσουν κανόνες φέρνει συχνά όλη την οικογένεια σε σύγκρουση, τους εφήβους σε ξεσπάσματα θυμού και τους γονείς σε αδιέξοδο.
«Το διάβασμα των μαθημάτων, το ωράριο της διασκέδασης, η χρήση του υπολογιστή και του κινητού, η επιλογή των φίλων, το ντύσιμο, το αλκοόλ, το τσιγάρο, η ανάληψη ευθυνών, η γενικότερη συμπεριφορά  στο σπίτι και το σχολείο, είναι μερικά από τα…SOS θέματα που απασχολούν τους σημερινούς γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία» εξηγεί η Δρ Φαίδρα Λογοθέτη, που ειδικεύεται σε…κουρασμένους και θυμωμένους γονείς εφήβων.

Στο πλαίσιο τρίωρων σεμιναρίων ισχυροποιεί τους αποθαρρυμένους γονείς, τους αποδεικνύει ότι υπάρχει φως στο τούνελ της συνεργασίας με τους εφήβους τους και προσφέρει τεχνικές και κατευθύνσεις για την οριοθέτηση των εφήβων.

Η τοποθέτηση ορίων είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορούν οι γονείς να προσφέρουν στους «επαναστάτες» εφήβους τους, λέει η ειδικός. «Οι έφηβοι που λειτουργούν σε οικογένειες με όρια παίρνουν καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή τους, κατακτούν την πραγματική αυτονομία, γίνονται πιο υπεύθυνοι, αναπτύσσουν ισχυρότερη αυτοπεποίθηση» επισημαίνει.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6232244.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...