Σεντένο: Δεν ανησυχώ καθόλου για πισωγύρισμα στο ελληνικό πρόγραμμα

Σεντένο: Δεν ανησυχώ καθόλου για πισωγύρισμα στο ελληνικό πρόγραμμα

«Συζητούμε στο Eurogroup έναν μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους που θα παρακολουθεί τις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, ως προϋπόθεση για την αποπληρωμή του χρέους»

Δεν ανησυχεί για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ελληνικής Οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο,  ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Δεν ανησυχώ καθόλου» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένο στην συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ιστορίες» της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ , διότι όπως αναφέρει «ο πολιτικός της κόσμος θα εξασφαλίσει την συνέχεια της διαδικασίας ανάπτυξης και ευημερίας της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον».

Όπως τονίζει ο κ. Σεντένο «για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, η πρώτη προϋπόθεση είναι η πρόσβαση στις αγορές, η δυνατότητα χρηματοδότησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί τώρα  ένα απόθεμα ρευστότητας που θα δώσει στην πρόσβαση στις αγορές ένα δίχτυ ασφαλείας. Αυτό είναι η μία προϋπόθεση και αυτή θα έχει εκπληρωθεί  πριν το τέλος του προγράμματος. Η άλλη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα μπορεί να είναι διαχειρίσιμο από τις ελληνικές αρχές».

Αναφερόμενος  στο θέμα του χρέους ο κ. Σεντένο υπογραμμίζει ότι «συζητούμε στο Eurogroup έναν μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους που θα παρακολουθεί τις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, ως προϋπόθεση για την αποπληρωμή του χρέους».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/326693-Senteno-Den-anesycho-katholoy-gia-pisogyrisma-sto-elleniko-programma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...