Σεξυπνία: Τί είναι και ποιο πρόβλημα προκαλεί στα ζευγάρια;

main

Η εν λόγω διαταραχή παρατηρείται πολύ συχνότερα στους άνδρες, σχεδόν τρεις φορές πιο πολύ από ό,τι στις γυναίκες.

 

Η σεξυπνία είναι μία υπαρκτή συμπεριφορά, κατά την οποία το άτομο κάνει σεξ σε κάποιο άλλο ενώ κοιμάται, όμως όταν ξυπνήσει δεν θυμάται απολύτως τίποτα.

 

Δηλαδή έχει κοινά χαρακτηριστικά με την υπνοβασία και συγκαταλέγεται στις διαταραχές του ύπνου, οι οποίες πραγματοποιούνται δίχως τα άτομα να μπορούν τις ελέγξουν, διότι κοιμούνται.

 

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το 8% των ατόμων που έχουν διαταραχές ύπνου και οι οποίοι παρακολουθούνται στενά σε Κέντρα Διαταραχών Ύπνου, παρουσιάζουν και σεξυπνία. Μάλιστα, το ποσοστό στους άνδρες ανέρχεται στο 11% ενώ στις γυναίκες είναι 4%.

 

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή στην δεκτικότητα ή την έλλειψη αυτής, που θα επιδείξει το άτομο που συνευρίσκεται ερωτικά με ασθενή σεξυπνίας.

Εφόσον το δεύτερο πρόσωπο δεν δείχνει διάθεση συγκατάβασης, τότε η πράξη λαμβάνει διαστάσεις βιασμού. Σημείωσαν μάλιστα ότι υπήρξαν περιπτώσεις βιασμού στις οποίες ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε στην υπεράσπισή του τη διαταραχή της σεξυπνίας.

 

Όταν αυτή η κατάσταση συμβαίνει ανάμεσα σε ζευγάρια πολλές περιπτώσεις το γεγονός αποκρύπτεται, γιατί πολλά ζευγάρια ντρέπονται να το αναφέρουν ή να ζητήσουν βοήθεια.

 

Η συμβουλή των επιστημόνων είναι η εξής:

 

Είτε είστε ζευγάρι, είτε όχι, το πρόβλημα της σεξυπνίας εφόσον είναι υπαρκτό, οφείλεται να το συζητήσετε με έναν ειδικό, ώστε να ενημερωθείτε για τους τρόπους αντιμετώπισης.

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...