Σε Αθήνα και Λέσβο ο Μπαν Κι Μουν από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου

Πέμπτη 09/06/2016 – 21:16Την Αθήνα και τη Λέσβο θα επισκεφθεί από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι Μουν.
Το γραφείο του εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο Μπαν Κι Μουν θα ταξιδέψει στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου θα μεταβεί στη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, με εθελοντές και τις τοπικές αρχές.
«Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να εκτιμήσω την κατάσταση και να εκδηλώσω την αλληλεγγύη μου», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαν Κι Μουν μιλώντας από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Εκατοντάδες Σύριοι και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Η επίσκεψη του Μπαν Κιν Μουν στη Λέσβο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του που θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στις 16 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συμμετάσχει στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Κατόπιν ο Μπαν θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου στις 17 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν πάει στη Λέσβο, την επόμενη ημέρα.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουνίου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...