Σε αγορά οικοπέδου για το 3ο δημοτικό σχολείο προχωρά ο δήμος Ναυπακτίας.

Αγορά και ένταξη του οικοπέδου  στο ΕΣΠΑ.

Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Με προ  ημερησίας μορφή ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο,το θέμα της αγοράς οικοπέδου για τις ανάγκες της στέγασης του 3ου δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με τον κ.Σταυρόπουλο (εισηγητή) το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει τις προυποθέσεις για την αγορά του,όπως για παράδειγμα,την αναγκαιότητα της αγοράς,το εμβαδόν,την περιοχή και τη διαδικασία αγοράς.

Αναμφίβολα είπε ο κ. Σταυρόπουλος όλοι θεωρούμε επιτακτική ανάγκη για την αγορά του οικοπέδου.Το ποσό που θα διατεθεί είναι 100.000 ευρώ,η έκταση σύμφωνα με τον ΟΣΚ έχει καθοριστεί στα 7 στρέμματα,ανατολικά εντός της ζώνης όπου διαμένουν οι μαθητές του σχολείου,ενώ για τη διαδικασία της αγοράς έχει επιλεγεί η δημοπρασία.

Η αντιπολίτευση

Α.Κοτσανάς:H απόφασή σας θα κοσμήσει μόνο και μόνο τα προεκλογικά σας φυλλάδια.

Γ.Γούλας: Ιδανική περίπτωση το οικόπεδο της Ξυνοροδιάς.Σε αντίθετη περίπτωση γυρίζουμε τη διαδικασία χρόνια πίσω.

Κ.Καρακώστας: Συμφωνούμε και ευχόμαστε να πάνε όλα κατ ευχήν.Ας ευδoθούν οι προσπάθειες αγοράς του και ας βγείτε και πάλι δημοτική αρχή.

Κ.Νούλας:Δεν επαρκούν τα χρήματα 100.000 ευρώ για την αγορά 7 στρεμμάτων.

Η θέση του δημάρχου.

Γ.Μπουλές: Αν χρειαστεί να αναμορφώσουμε τον προυπολογισμό για την αγορά οικοπέδου,πέρα των 100.000 ευρώ θα το κάνουμε.Κάναμε πολλά στην σχολική στέγη,μπορούμε όμως περισσότερα.ΤΕΙ,ΕΠΑΛ,3ο και 7ο δημοτικό στο ΕΠΕΡΑ,σχολείο Λυγιά και Αντιρρίου ενταγμένα σε πρόγραμμα,το έργο της ενίσχυσης του 2ου σχολικού συγκροτήματος.

Η απόφαση τελικά ήταν πλειοψηφική αφού διαφώνησε ο Γ.Γούλας ενώ η υπόλοιπη αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ της εισήγησης αφού χρειάζονταν  τα 2/3 των ψήφων πράγμα που επετεύχθη.

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...