Σε αύξηση 6000% στην τιμή της βενζίνης προχωρά η Βενεζουέλα

Σε αύξηση 6000% στην τιμή της βενζίνης προχωρά η Βενεζουέλα

Κατηγορία

phpanos
Πέμπτη 18/02/2016 – 20:08

Βενζινη

Την πρώτη αύξηση-μαμούθ στις τιμές βενζίνης σε διάστημα 20 ετών ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο.

Παράλληλα, προανήγγειλε ραγδαία συρρίκνωση του νομίσματος η οποία, όπως είπε, στοχεύει στην ενίσχυση της παραπαίουσας οικονομίας που επλήγη σοβαρά από τις πτωτικές τιμές του πετρελαίου το οποίο αντιπροσωπεύει το 95% των εσόδων από το εξωτερικό.

Οι τιμές στα πρατήρια της Βενεζουέλας θα αυξηθούν έως και 6086% για τη βενζίνη 95 οκτανίων (απλή αμόλυβδη) στα 6 μπολίβαρ, από τα 0,097 μπολίβαρ προηγουμένως και έως 1300% για τη βενζίνη 91 οκτανίων έως την Παρασκευή.

Η επίσημη ισοτιμία που χρησιμοποιείται για εισαγωγές τροφίμων και φαρμάκων μειώνεται από σήμερα στα 10 μπολίβαρ ανά δολάριο από 6,3%, ενώ μια δεύτερη ισοτιμία θα κυμαίνεται ελεύθερα.

Η ανακοίνωση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης αποκαλύπτει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς που ζητούσαν έντονα οι αναλυτές στην εξαρτημένη από το πετρέλαιο χώρα, αν και οι επικριτές ισχυρίζονται πως δεν φτάνουν αρκετά μακριά για να “επισκευάσουν” την οικονομία της χώρας.

“Είναι ένα απαραίτητο μέτρο, μια απαραίτητη ενέργεια για να ισορροπήσει την κατάσταση, παίρνω την ευθύνη”, δήλωσε ο Maduro.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...