Σε εξέλιξη το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθηνών – Κορίνθου

Σε εξέλιξη το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθηνών – Κορίνθου

Σπάρταθλον

Από το Ηρώδειο δόθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, η εκκίνηση του ιστορικού υπερμαραθώνιου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Η 35η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 380 αθλητών από 50 χώρες και όλες τις ηπείρους, ηλικίας από 24 έως 70 ετών.

Πρόκειται για την διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη στα χνάρια της απόστασης που διάνυσε ο Φειδιππίδης, ο Αθηναίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, που στάλθηκε στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.Οι σύγχρονοι δρομείς αναμένεται να καλύψουν την απόσταση σε περίπου 23 με 24 ώρες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο τμήμα από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Ιεράς Οδού (10,000 χ/θ), περιοχής Δήμου Χαϊδαρίου έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) περιοχής Δήμου Ασπροπύργου, κατά τις ώρες 06:30 έως 10:00.
  • Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα από τη χ/θ 27,000 (Ναυπηγία Ελευσίνας) έως τη χ/θ 40,000 (Είσοδος-Έξοδος Μεγάρων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ.), και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07:30 έως 13:30.

Κατά τη διάρκεια ισχύος των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και Λεωφόρους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/303200-Se-exelixe-to-SPARTATHLON-Kyklophoriakes-rythmiseis-se-Athenon-Korinthoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...