Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Αναστασιάδη – Eide

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Αναστασιάδη - Eide
Συνάντηση με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Espen Barth Eide, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε πολύ καλή και ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε και σε εξαιρετικό κλίμα.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης, υπογράμμισε ότι ο αξιωματούχος του ΟΗΕ μετέφερε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος θεωρεί ότι είναι  στρατηγικής σημασίας η λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο κ.  Eide είπε ότι ο διορισμός του γίνεται σε μια σημαντική περίοδο για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε, ότι πραγματοποιεί τις πρώτες του επαφές στο νησί με τον κ. Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, και εξέφρασε την ελπίδα να αναπτύξει στενή σχέση εργασίας με τις δύο πλευρές, ελπίζοντας να τους ενθαρρύνει για την ανάγκη να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ συνοδευόταν από την  Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Λίζα Μπάντενχαϊμ. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημειώνεται πως ο κ. Eide είχε συνάντησει και με τον κ. Έρογλου στα κατεχόμενα. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης που κράτησε μια ώρα, είπε ότι ο ίδιος θα είναι στην επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου η οποία θα γίνει στις 17 του μηνός.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...