Σε ετοιμότητα οι αρχές για τυχόν πλημμύρες στον Έβρο

Σε ετοιμότητα οι αρχές για τυχόν πλημμύρες στον Έβρο
Σε ετοιμότητα είναι οι αρχές στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, λόγω λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η στάθμη στο Πύθιο ξεπέρασε το όριο επιφυλακής, ενώ στο Ορμένιο παρουσιάζεται σχετική πτώση καθώς οι παροχές των 1000m3/sec έχουν μειωθεί περίπου στα 900m3/sec.

“Έχουν ειδοποιηθεί και οι τέσσερις Δήμοι και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν σε περίπτωση που εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Για εμάς, προέχει η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εξέδωσε έκτακτη οδηγία, εφιστώντας την προσοχή γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, κυνηγών καθώς και οποιουδήποτε άλλου δραστηριοποιείται σε παραποτάμιες περιοχές του Έβρου.

Συγκεκριμένα, ζητείται -μεταξύ άλλων- να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα αυτού, να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και άλλα εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ στη ζώνη ευθύνη τους για τη λήψη προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια – αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

Επίσης, ζητείται από τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές κοντά στον ποταμό να τις επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να είναι σε επαφή με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...