Σε…ιδιώτες η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με τον Άρη

Σε...ιδιώτες η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με τον Άρη
Η ΝASA ζητάει δορυφόρους από ιδιωτικές εταιρείες στοχεύοντας στην αναμετάδοση πληροφοριών από μελλοντικές ρομποτικές αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.

Σε πρόσφατο Request for Information (RFI) που δημοσιοποίησε η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστημικής των ΗΠΑ (NASA), ζητά από ιδιωτικές εταιρείες το ενδεχόμενο χρήσης δορυφόρων προκειμένου να παρέχει μελλοντικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών από αποστολές στον Άρη.

Το στέλεχος του Science Mission Directorate της υπηρεσίας, Τζον Γκρούνσφελντ, αναφέρει ότι «Επιδιώκουμε τη διεύρυνση της συμμετοχής στην εξερεύνηση του Άρη, έτσι ώστε να περιλάβει νέα μοντέλα για κυβερνητικές και εμπορικού χαρακτήρα συνεργασίες» και συμπληρώνει ότι αναλόγως το αποτέλεσμα, το νέο μοντέλο θα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι σε μελλοντικές επιστημονικές αποστολές και στο μονοπάτι προς τον Άρη.

Στην αίτηση της ΝASA αναφέρονται πιθανά επιχειρηματικά μοντέλα με συμβόλαια από την πλευρά της NASA τα οποία περιλαμβάνουν την αγορά υπηρεσιών από εταιρείες που κατέχουν και διαχειρίζονται έναν ή και περισσότερους δορυφόρους. Η αίτηση απευθύνεται σε κάθε είδους δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, από εταιρείες αμερικανικής βιομηχανίας εώς και πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ερευνητικά κέντρα καθώς και κυβερνητικούς ή διεθνείς οργανισμούς.

Μέχρι σήμερα η ΝASA χρησιμοποιεί δύο σκάφη που μεταδίδουν δεδομένα στη Γη μέσω direct communication link ή μέσω δορυφόρων που λειτουργούν ως σταθμοί αναμετάδοσης ενώ αναμένει να χρησιμοποιήσει άλλα δύο, το ένα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και το άλλο το 2016.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...