Σε κρίσημη κατάσταση η Βρετανίδα συγγραφέας, Ρουθ Ρέντελ

Σε κρίσημη κατάσταση η Βρετανίδα συγγραφέας, Ρουθ Ρέντελ
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η Βρετανίδα αστυνομική συγγραφέας, Ρουθ Ρέντελ, έπειτα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου της, Hutchinson-Penguin Random House, η Ρέντελ βρίσκεται «σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση». Η 84χρονη συγγραφέας, έχει ανελλιπώς στο πλευρό της, τον γιο της, Σάιμον Ρέντελ.

Η Ρέντελ έχει υπογράψει περισσότερα από 60 μυθιστορήματα, με πιο γνωστά εκείνα που ανήκουν στη σειρά του επιθεωρητή  Ουέξφορντ, αλλά και πιο σκοτεινά-ψυχολογικά βιβλία που εξέδιδε με το ψευδώνυμο Μπάρμπαρα Βάιν. «Η Ρουθ και η Μπάρμπαρα είναι δύο πτυχές του εαυτού μου» είχε γράψει. «Η Ρουθ είναι πιο σκληρή, πιο ψυχρή, πιο αναλυτική, πιθανόν πιο επιθετική. Η  Μπάρμπαρα είναι θυληκή. Έχει μία πιο μαλακή φωνή από την Ρουθ, πιο ευαίσθητη και ίσως πιο διαισθητική.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Ρέντελ εκδόθηκε το 1964 και έκτοτε έγραψε πολλά βραβευμένα βιβλία, όπως τα “Σαν δαίμονας μπροστά μου”, “Πικρό Τέλος”, “Πορτομπέλο”. Πέρυσι εξέδωσε το “The Girl Next Door” (Το κορίτσι της διπλανής πόρτας).

Τα έργα της Ρέντελ, έχουν εκδοθεί σε περίπου 30 χώρες και πολλά έχουν προσαρμοσθεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 1997 πήρε τον τίτλο της Βαρόνης Ρέντελ του Μπάμπεργκ αφού διορίσθηκε στη Βουλή των Λόρδων, την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

“Έπειτα απ’ όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθώ να αγαπώ το γράψιμο και δεν λέω πως γράφω καλά, αλλά γράφω όσο καλά μπορώ”, είχε δηλώσει το 2009 η Ρέντελ σε συνέντευξή της στο Ρόιτερς.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...