Σε νέο ιστορικό υψηλό το Ιταλικό χρέος, έφτασε τα 2,3 τρις!

Μ.Ρέντσι: Κουραστήκαμε να λαμβάνουμε λίστες με υποχρεώσεις από την Ευρώπη

 Το χρέος της Ιταλίας, χτυπάει «κόκκινο»,  φτάνοντας 2,252 τρις ευρώ,  για πρώτη φορά στην ιστορία της!  Την ώρα που ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, λέει πως η Ιταλία κουράστηκε να λαμβάνει  λίστα με υποχρεώσεις, από την Ευρώπη, η Τράπεζα της Ιταλίας, έδωσε στην δημοσιότητα,  τα στοιχεία Ιουλίου, που δείχνουν πως μέσα σε ένα μήνα η αύξηση φτάνει τα 3,4 δις ευρώ!

 Φυσικά η Ιταλία, είναι ακόμα ένα από τα θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, του 2008. Τότε το χρέος της ήταν μόλις 1,67 τρις  και από τότε αυξάνεται κατά περίπου 72 δις ευρώ τον χρόνο!

Από την άλλη πλευρά, θετικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία εισπράξεων, στο 7μηνο του 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,9%, έναντι του 7μηνου της προηγούμενης χρονιάς, φτάνοντας τα 236 δις ευρώ. 

Ο Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση, είπε πως «στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Μπρατισλάβα θα φέρω την φωνή μιας χώρας η οποία κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί».

Αν και όπως τόνισε  «Η Ιταλία σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες», υπάρχουν και άλλες χώρες που «δεν τους σέβονται. Διότι πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει ο κανόνας σχετικός με το έλλειμμα, αλλά και εκείνος για το εμπορικό πλεόνασμα, τον οποίο η Γερμανία δεν σέβεται», δήλωσε ανοίγοντας περισσότερο το χάσμα Ρώμης – Βερολίνου.

 Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στον τομέα της υγείας, και ότι δεν θα αυξηθούν ούτε οι φόροι στα τσιγάρα, διαψεύδοντας πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα  προηγούμενα 24ωρα.

 Στο θέμα της ανάπτυξης επεσήμανε ότι «φέτος, συνολικά, μπορεί να υπολογισθεί γύρω στο 1%. Είναι μια κατάσταση η οποία έχει κάπως βελτιωθεί, αλλά όχι όσο θα έπρεπε».

 Τέλος, έκλεισε με μια παρομοίωση, «Είναι σαν να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο προχωρούσε προς λάθος κατεύθυνση, να έχει αλλάξει πορεία και να έχει αρχίσει να ακολουθεί τον σωστό δρόμο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...