Σε «περιπέτειες» ο Βιολογικός Ναυπάκτου

Ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μετά από ενστάσεις!

 Σε νέες περιπέτειες μπήκε το έργο της «Επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου», μετά από την απόφαση ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης υπ’ αριθμ. 36/2015 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας. Για το έργο της Επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, οι όροι του διαγωνισμού είχαν καθορισθεί με την αριθμ. 451/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας, κατά της οποίας απόφασης δεν ασκήθηκε τότε καμία ένσταση.

Το έργο απεντάχθηκε τον Ιούλιο του 2014 και επανεντάχθηκε με την υπ’ αριθμ. 132344 απόφαση της 29ης Οκτωβρίου 2014 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, με ορίζοντα ολοκλήρωσής του την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Κατά τη διαδικασία της Β’ φάσης του διαγωνισμού του έργου κατατέθηκαν ενστάσεις κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας, από μέρους των εταιρειών – κοινοπραξιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και για διαφόρους λόγους και αιτιάσεις επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Εξετάζοντας τις ενστάσεις αυτές, ήτοι των εταιρειών: «Καρκανιάς Τεχνολογία Περιβάλλοντος ΑΕ» της «Ν & Κ. Γκολιόπουλος Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία» και «ΤΕΜΕΚ Α.Τ.Ε.» κατά της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ναυπακτίας, η ελέγχουσα αρχή «Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου», ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 36/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας, για τους παρακάτω λόγους:

Αφού απέρριψε της ενστάσεις – προσφυγές και τους λόγους που επικαλούντο, αποδέχεται εν μέρει την από 11 Μαρτίου 2015 προσφυγή της εταιρείας ΤΕΜΕΚ Α.Τ.Ε. με το σκεπτικό ότι κατά το άρθρο 4.Ζ της διακήρυξης αναφέρονται ότι: «Κατά τη δεύτερη φάση η Επιτροπή Διαγωνισμού διαβιβάζει τους φακέλους στην Επιτροπή Εισήγησης για Ανάθεση, η οποία σε δημόσια συνεδρίασή της αποσφραγίζει τους φακέλους τεχνικής προσφοράς των διαγωνιζόμενων…».

Στη διεξαγωγή του Διαγωνισμού δεν τηρήθηκε ο εν λόγω όρος της Διακήρυξης, καθώς δεν υπήρξαν δύο Επιτροπές, που προβλέπονται, αλλά μόνο μία, η Επιτροπή Διαγωνισμού και ως εκ τούτου κρίνει δίκαια την προσφυγή της εταιρείας ΤΕΜΕΚ Α.Τ.Ε.

Κατόπιν αυτού ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας.

Κατά της απόφασης αυτής μπορεί εντός μηνός να προσφύγει ο Δήμος Ναυπακτίας στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/06, με τον χρόνο πάντως να κυλά σε βάρος του έργου και μέχρι να βγει απόφαση θετική ή αρνητική από την Επιτροπή.

Με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία για το έργο είναι η 31η Δεκεμβρίου 2015, είναι σαφές ότι τα περιθώρια είναι τραγικά στενά για την εκκίνηση και την ολοκλήρωση ενός τέτοιου μεγέθους έργου, ενός έργου σημαντικού για τη Ναύπακτο.

Πηγή: Εφημερίδα Εμπρός Ναυπάκτου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...