Σε ποια πόλη οι φτωχοί πεθαίνουν 30 χρόνια πριν τους πλούσιους

Σε ποια πόλη οι φτωχοί πεθαίνουν 30 χρόνια πριν τους πλούσιους

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 28/04/2016 – 21:55

Σε ποια πόλη οι φτωχοί πεθαίνουν 30 χρόνια πριν τους πλούσιους

Η πόλη της Γλασκώβης είναι εδώ και καιρό γνωστή για την μεγάλη διαφορά του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών. Οι διαφορές μάλιστα είναι χαοτικές, καθώς ο μέσος όρος ζωής είναι στα 54 χρόνια στις φτωχές περιοχές ενώ ξεπερνά τα 80 χρόνια στις πλούσιες.

Οι ερευνητές φαίνεται ότι κατέληξαν πλέον σε ένα συμπέρασμα για αυτή την χαοτική διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών. Και την αποδίδουν στην συχνή κατανάλωση φθηνού επεξεργασμένου κρέατος από τους φτωχούς κατοίκους της πόλης.

Τα υψηλά επίπεδα φωσφορικού άλατος στο κόκκινο κρέας συνδέονται με την πρόωρη γήρανση και την καταστροφή των νεφρών. Και οι ερευνητές βρήκαν ότι το φωσφορικό αλάτι που περιέχουν οι επεξεργασμένες τροφές είναι πιο εύκολα απορροφήσιμο από το σώμα παρά από το κανονικό φρέσκο και μη επεξεργασμένο κρέας.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από αυτή την ουσία, η οποία βρίσκεται σε πολλές τροφές (αυγά, γάλατα ακόμα και λαχανικά) επηρεάζει τα τελομερή, τα οποία είναι βασικά στοιχεία των χρωμοσωμάτων τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από μία σειρά από ασθένειες, μεταξύ των οποίων τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...