Σε ποια τιμολόγια της ΔΕΗ θα γίνουν εκπτώσεις

Σε ποια τιμολόγια της ΔΕΗ θα γίνουν εκπτώσεις

Εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016 – 2017 αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, μετά από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός της μέτοχος.

Η συνεδρίαση έγινε εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης, μετά από τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου που προβλέπει την κατάργηση των εκπτώσεων 20% που ίσχυαν για τη διετία 2014 – 2015.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προβλέπει επτά διαφορετικά τιμολόγια, ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε βιομηχανίας, επί τη βάσει των οποίων θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία.

Η πρόταση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλο, προβλέπει εκπτώσεις με την ακόλουθη κλίμακα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση κάθε βιομηχανίας:

    Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση
    10-50 GWh έκπτωση 4%
    50-200 GWh έκπτωση 6%
    200-400 GWh έκπτωση 8%
    400-700 GWh έκπτωση 10%
    700-1000 GWh έκπτωση 12%
    1000-2000 GWh έκπτωση 13%
    2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%.

Έτσι το «μπουκέτο» των προσφερόμενων τιμολογίων φθάνει τον αριθμό 56.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, ανέφερε ότι η πρόταση του βασικού μετόχου είναι υποχρεωτική για την εταιρεία και δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αξιολόγηση αν με την πρόταση αυτή καλύπτεται ή όχι το κόστος της επιχείρησης, τόνισε ωστόσο ότι η πρόταση είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της τιμολόγησης για την Αλουμίνιον της Ελλάδος με το υφιστάμενο τιμολόγιο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών ή λυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η διάθεση μέρους του τροφείου που προβλέπει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ (συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προτεραιότητα τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...