Σε πολωμένο κλίμα οι εκλογές στην Κολομβία

Σε πολωμένο κλίμα οι εκλογές στην Κολομβία

Στις κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Κολομβίας, σε μία εκλογική αναμέτρηση η οποία πραγματοποιείται υπό έντονα διχαστικό κλίμα.

Μάλιστα, οι σημερινές προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνται στον απόηχο της εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ κυβέρνησης και FARC, με τους αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για πιθανό εκτροχιασμό τόσο της ειρηνευτικής διαδικασίας όσο και της οικονομίας.

Στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, την ψήφο των πολιτών διεκδικούν ο συντηρητικός Ιβάν Ντούκε και ο αριστερός Γκουστάβο Πέτρο.

Ο 41χρονος Ντούκε, προστατευόμενος του πρώην προέδρου, Άλβαρο Ουρίμπε, και υπέρμαχος των επιχειρηματιών, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αλλάξει την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε ο τέως πρωθυπουργός, Χουάν Μανουέλ Σάντος, με τους αντάρτες της FARC, καθώς θεωρεί ότι περιλαμβάνει ιδιαίτερα επιεικείς όρους για τους αντάρτες.

Από την πλευρά του, ο 58χρονος Πέτρο, έχει δεσμευτεί να σταθεί απέναντι στις πολιτικές ελίτ, να αναδιανείμει τη γη προς όφελος των ασθενέστερων και σταδιακά να καταργήσει την εξάρτηση της Κολομβίας από πετρέλαιο και άνθρακα.

Οι κάλπες στα 11.230 εκλογικά κέντρα όλης της αμερικανικής χώρας, θα ανοίξουν στις 16.00 ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν τα μεσάνυχτα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334890-Se-polomeno-klima-oi-ekloges-sten-Kolombia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...