Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των προεδρείων των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι πολύ καλύτερη από ότι την είχαμε φανταστεί», είπε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης για να περιγράψει το κλίμα μεταξύ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων κατά την συνεδρίαση των προεδρείων τους, απόψε.boylh
Ενόψει της Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ερχόμενη Τρίτη, τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ συνεδρίασαν – με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού – εκπροσωπούμενα από τους Γραμματείς και τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κι όπως ενημέρωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η συνάντηση αυτή διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας και σύγκλισης απόψεων.

Όπως αναφέρουν δε, σε ανακοίνωσή τους, τα προεδρεία, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς του δημόσιου βίου».
Αφού επισημαίνουν πως «είναι προφανές ότι τα κατεστημένα συμφέροντα των ολίγων δεν εξυπηρετούνται από αυτή την προσπάθειά μας και ως αντίβαρο ο δημόσιος λόγος κατακλύζεται από αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Δικαιοσύνης» και χαρακτηρίζουν τις αιτιάσεις αυτές, «αβάσιμες και προσχηματικές», υποστηρίζουν ότι προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα «που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου».
«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη -εμπιστοσύνης που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί», καταλήγουν τα δύο προεδρεία στην ανακοίνωσή τους.
Ερωτηθείσα πάντως, η κ. Θεοπεφτάτου για το αν υπάρχει ζήτημα μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αναγνώρισε ότι το θέμα δεν έχει εκλείψει, ωστόσο – όπως είπε – δεν αφορά στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, οι οποίες και δεν προκαταλαμβάνουν τους αρχηγούς και ιδίως τον πρωθυπουργό. «Αναγνωρίζουμε και οι δύο πλευρές ότι υπάρχει θέμα. Αυτό ωστόσο, θα αντιμετωπιστεί από τον πρωθυπουργό, μόλις με το καλό επιστρέψει από τις Βρυξέλλες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοπεφτάτου, προσθέτοντας πως «ξέρουμε τις διαφορές μας και έτσι είναι οι συνεργασίες άλλωστε».
«Εμείς κρατούμε αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι υπάρχει προοπτική τετραετίας της κυβέρνησης», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης και συμπλήρωσε: «Η συνεργασία μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πολύ καλύτερη από ότι φανταζόμασταν».

 

The post Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των προεδρείων των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...