Σημίτης: “Αυτό είναι το δίλημμα για την Ελλάδα στις ευρωεκλογές”

Σημίτης:
Οι ευρωεκλογές αποτελούν παράδειγμα της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής.
Ο πρώην Πρωθυπουργός τονίζει ότι η βεβαιότητα που επικρατεί στην Αθήνα ότι οι κίνδυνοι ξεπεράστηκαν δεν ευσταθεί, καθώς έρχονται σημαντικές μεταβολές στις θεσμικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που μας αφορούν.

«Πορευόμαστε έτσι και πάλι όπως το 2006, ανέτοιμοι και αισιόδοξοι, με τη βεβαιότητα ότι η ευρωζώνη θα λύσει και τα προβλήματά μας. Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική» συνεχίζει.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει στις επερχόμενες μεταβολές αν θέλει να κατοχυρώσει τα συμφέροντά της. Θα πρέπει και αυτή να συγκεκριμενοποιήσει στόχους, σχέδια και συμμαχίες.

» Στις ευρωεκλογές κρίνεται αν θα ακολουθήσει πολιτική αποστασιοποίησης από την Ένωση και την ενοποιητική προσπάθεια ή αν θα συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού οικοδομήματος και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

» Στην πρώτη περίπτωση θα οδηγηθεί σε βαθμιαία απομόνωση και σε μια μονίμως υποβόσκουσα κρίση. Στη δεύτερη θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα την κατοχύρωση των συμφερόντων της και τις προϋποθέσεις υπέρβασης της κρίσης» καταλήγει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...