Σκηνικό τρόμου στήνει η τρόικα ζητά 9 δισ. νέα μέτρα

Σκηνικό τρόμου στήνει η τρόικα ζητά 9 δισ. νέα μέτρα

Κατηγορία

phpanos
Πέμπτη 07/04/2016 – 17:00

Εφημερίδα, Πρωτοσέλιδο

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΣΕ  ΤΗΝ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

ΣΚΗΝΙΚΟ τρόμου με εκβιαστικές πρακτικές στήνουν οι ξένοι τοκογλύφοι, προκειμένου να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει νέα σκληρά και δυσβάσταχτα για το λαό μέτρα 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προϋπόθεση να κλείσει η αξιολόγηση.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι περίεργες εκθέσεις των γνωστών οίκων αξιολόγησης που είναι βαποράκια του ΔΝΤ και οι οποίοι άρχισαν να επαναλαμβάνουν το παραμύθι με τον δήθεν κίνδυνο χρεοκοπίας αν δεν συμμορφωθεί η χώρα μας, με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Η Goldman Sachs με αφορμή την πληρωμή ομολόγου 2,2 δις ευρώ από την Ελλάδα στις 20 Ιουλίου άρχισε τις εκβιαστικές… στατιστικές, δίνοντας πιθανότητα 60% για ένα ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός. Στην ουσία μεταφέρει αυτούσιο τον εκβιασμό που επιχείρησε ο Πολ Τόμσεν και τα υπόλοιπα στελέχη του ΔΝΤ στη συνωμοτική τηλεδιάσκεψη που διέρρευσε, όπου σχεδίαζαν αποσταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας, για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις τους.

Τα νέα κόλπα των ξένων τοκογλύφων εξόργισαν και το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Παππά, πατέρα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος κάλεσε την Βελκουλέσκου του ΔΝΤ να σταματήσει τους εκβιασμούς και αν δεν της αρέσει να πάρει το βαλιτσάκι της και να φύγει από την Ελλάδα. Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα τα διάφορα παιχνίδια που στήνουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, εμμένοντας στην σκληρή γραμμή για τήρηση των συμφωνηθέντων, χωρίς όμως να υποχωρήσουν ούτε χιλιοστό σε νέες απαιτήσεις για λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα η αξιολόγηση για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εξόδου από τα μνημόνια, που έχουν προκαλέσει μέσα σε μια εξαετία πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Εντύπωση προκαλεί ότι οι εκβιαστικές πρακτικές των δανειστών υιοθετούνται με απόλυτο τρόπο από την λεγόμενη τρόικα εσωτερικού, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η τρόικα εσωτερικού και οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες της ενημέρωσης έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στους ξένους τοκογλύφους, ελπίζοντας ότι με την πίεση θα πριονίσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Για μια ακόμα φορά έχουν ως προτεραιότητα τη σωτηρία του παλιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος της διαπλοκής, αδιαφορώντας πλήρως για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Στη ΝΔ επαναφέρουν και το θέμα των εκλογών εκ του ασφαλούς, γιατί γνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι να βγάλει τη χώρα απ’ το μνημόνιο. Άλλωστε αυτό τρέμουν στη ΝΔ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα έχουν καμιά απολύτως τύχη στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, γιατί η χώρα θα έχει βγει απ’ τις δαγκάνες του μνημονίου που είχαν επιβάλλει οι ξένοι τοκογλύφοι σε συνεργασία με τους ντόπιους υποστηρικτές τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...