Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Θέλουμε διάλογο με την Αθήνα, δεν χρειαζόμαστε μνημεία για να είμαστε περήφανοι

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Θέλουμε διάλογο με την Αθήνα, δεν χρειαζόμαστε μνημεία για να είμαστε περήφανοι

Ντιμιτρόφ

Στη Γερμανική εφημερίδα FAZ μίλησε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του ονόματος. Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι υψίστης σημασίας για τα Σκόπια να ξαναρχίσει ο διάλογος με την Ελλάδα για το όνομα.

 Η εφημερίδα σχολιάζει την προηγούμενη κυβέρνηση των Σκοπίων και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Γκρουέφσκι. Χαρακτήρισε κιτς αρχαιοπρεπές μαυσωλείο το κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο είναι κάτι ανάμεσα από πάρκο αναψυχής και σκηνικό για ταινία «Ο Αστερίξ και οι Έλληνες».

 Ο Ντιμιτρόφ είπε ότι δεν χρειάζονται εκατοντάδες μνημεία για να νιώσει κανείς περήφανος για τη χώρα, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο κενός, όπως τον χαρακτήρισε, εθνικισμός, δίνοντας ως παράδειγμα τα διάφορα μνημεία ή ονομασίες δρόμων σε Μέγας Αλέξανδρος που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη «μακεδονική» ταυτότητα. Πρότεινε επίσης να μετονομαστεί το αεροδρόμιο των Σκοπίων από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Μητέρα Τερέζα», καθώς η τελευταία είχε γεννηθεί στα Σκόπια.

 Ο επικεφαλής της Σκοπιανής διπλωματίας χαρακτήρισε την προηγούμενη κυβέρνηση του Γκρουέφσκι ως «πρόβλημα», γιατί όπως είπε ήθελε τη χώρα 2000 χρόνια πίσω κάνοντάς την αντιπαθή. Τόνισε πως τα Σκόπια αν θέλουν να επιτύχουν το οτιδήποτε χρειάζονται φίλους και συμπάθειες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301941-Skopianos-YPEX-THeloyme-dialogo-me-ten-Athena-den-chreiazomaste-mnemeia-gia-na-eimaste-perephanoi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...