Σκοτσέζος υπουργός έσωσε μετανάστες στη Λέσβο!

Σκοτσέζος υπουργός έσωσε μετανάστες στη Λέσβο!

Ως το απόλυτο χάος περιέγραψε την κατάσταση που βίωσε στη Λέσβο Σκοτσέζος υπουργός, που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να δει από κοντά τι συμβαίνει με το μεταναστευτικό κύμα που φτάνει στην Ευρώπη.

Ο Χούμζα Γιουσάφ, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης στη Σκωτιά, βοήθησε Σύριους πρόσφυγες που έφταναν στη Λέσβο να βγουν από τις βάρκες φτάνοντας στις ακτές, ενώ εκτίμησε ότι μόνο στο 24ωρο που βρέθηκε ο ίδιος εκεί, αφίχθησαν πάνω από 5.000 άτομα.

«Είδα μετανάστες να καταρρέουν από το σοκ, την ώρα που οι βάρκες τους έφταναν στις ακτές. Πήγα στα αυτοσχέδια στρατόπεδα. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λέξεις πόσο σοκαριστικό και συγκλονιστικό είναι όλο αυτό», είπε ο Γιουσάφ μιλώντας στο BBC.

«Μιλάμε για μητέρες, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένους παιδιά. Όλοι σε απόγνωση για να βρουν ασφάλεια και ένα σπίτι», πρόσθεσε αναφερόμενος στην εμπειρία του από τη Λέσβο. «Το πρώτο πράγμα που σου προκαλεί αίσθηση στην ακτή είναι τα χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες, σωσίβια που στοιβάζονται εκεί. Τα συναισθήματα των ανθρώπων που φτάνουν στις ακτές κυμαίνονται από τον ενθουσιασμό που τα κατάφεραν μέχρι το σοκ- μία γυναίκα κατέρρευσε μπροστά μας- και το φόβο γιατί το ταξίδι τους ήταν τόσο επικίνδυνο».  

«Είναι μία σκηνή», καταλήγει, «που θα έπρεπε να μας αφήνει όλους ντροπιασμένους για τον εαυτό μας, γιατί αυτό συμβαίνει στην πόρτα μας και δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα για να βοηθήσουμε».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...