Σκουρλέτης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να το πάει μέχρι τέλος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Σκουρλέτης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να το πάει μέχρι τέλος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

«Δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνουμε αλλιώς», «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», «οφείλουμε να το πάμε μέχρι τέλος» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο «Στο Κόκκινο», αναφορικά με τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει ότι αυτά που συνέβησαν βασίζονται κυρίως στην κακή οργάνωση, μη ανταπόκριση, έλλειψη μέσων, λάθος εκτιμήσεις. Ανέφερε ότι ήδη εκπονείται πόρισμα για «τη διακρίβωση και αποτίμηση αιτιών και ευθυνών». Το πόρισμα, επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης θα βγει «συντεταγμένα με προσεκτικό τρόπο» για να έχει και αξία όχι μόνο για επικοινωνιακή εκτόνωση «αλλά για να βγάλουμε τα πιο χρήσιμα και πιο σωστά αποτελέσματα». Ακόμη ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση για την αναθεώρηση της Πολιτικής Προστασίας έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασία του Πολίτη και το Κέντρου Μελετών Ασφάλειας πριν από την τραγωδία. Όπως και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση , τον «Κλεισθένης Ι» γίνεται αποσαφήνιση για διαχείριση, καθαρισμό, αστυνόμευση ρεμάτων με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας «και αυτό λύνει τεράστια προβλήματα».

Επίσης υπενθύμισε ότι για θέματα δομημένου Περιβάλλοντος ο σχετικός νόμος του 2017 του υπουργείου Περιβάλλοντος «έριξε μια μπάρα», δεν επιτρέπει νομιμοποιήσεις ακινήτων μετά το 2011 σε ρέματα, δασική περιοχή, αιγιαλό, αναδασωτέα περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία και των παρατηρητριών δόμησης για να αντιμετωπιστεί και το θέμα των αρμοδιοτήτων και των αλληλοεπικαλύψεων στο θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων που είχαν μέχρι τώρα Δήμος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Για τις 3.500 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, είπε πως γι’ αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε πολυετή αναμονή δέκα έως και 20 χρόνια για να τελεσιδικήσουν. «Είναι αφέλεια να θεωρούμε ότι 3.500 αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν τους επόμενους μήνες» εξήγησε ο υπουργός «γι’ αυτό προτεραιοποιούμε». Τέλος , υπογράμμισε ότι «πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια παραλυτική κατάσταση, αυτό που ονομάζουμε ‘βαθύ κράτος’, όπου ναι μεν αλλά, δεν υπάρχουν και τα αντίστοιχα συστήματα και η διαφάνεια για να δεις ποιος φάκελος έχει κρυφτεί κάτω από τα συρτάρια».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/338924-Skoyrletes-Apophasismene-e-kybernese-na-to-paei-mechri-telos-den-yparchei-allos-dromos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...